⏯️ Lleida obre les piscines municipals amb cita prèvia i mesures anticovid

ACN
25-06-2021
  • Lleida obre les piscines municipals amb cita prèvia i mesures anticovid
  • Lleida obre les piscines municipals amb cita prèvia i mesures anticovid
  • Lleida obre les piscines municipals amb cita prèvia i mesures anticovid
  • Lleida obre les piscines municipals amb cita prèvia i mesures anticovid
  • Lleida obre les piscines municipals amb cita prèvia i mesures anticovid
  • Lleida obre les piscines municipals amb cita prèvia i mesures anticovid

Lleida ha obert aquest dijous les piscines municipals de Cappont, Balàfia, Pardinyes, la Bordeta i del Secà de Sant Pere. Per segon any consecutiu, el funcionament als recintes està condicionat per la situació sanitària per la covid-19. L'aforament està limitat al 70% i, per accedir-hi, cal reserva prèvia. A la gespa, s'han delimitat parcel·les per a cada banyista o unitat familiar i, a més, no es pot fer ús dels vestidors i tampoc s'ofereixen els servei de bar, hamaques o guarda-roba. Les piscines del barri dels Magraners encetaran la temporada de bany el 5 de juliol, mentre que no obriran aquest estiu les de Gardeny. Des de la Paeria recorden la importància de banyar-se en llocs habilitats com ara les piscines per evitar ofegaments. 

L'Ajuntament de Lleida ha establert diverses mesures de protecció i seguretat per la covid-19 a les piscines municipals de la ciutat. L'aforament als recintes està limitat al 70% i, tal com ja es va fer l'any passat, l'accés es fa amb reserva prèvia de les entrades. Els tiquets, ja siguin les entrades o abonaments, s'han de comprar per internet al web piscines.paeria.cat, on l'usuari tria el dia i la franja horària. De totes maneres, la Paeria ha habilitat dos espais municipals, l'OMAC i el centre cívic de Balàfia, per donar suport a aquelles persones que no puguin fer-ho pel seu compte, segons ha explicat el regidor d'Esports, Ignasi Amor.

A més, per minimitzar el risc de contagi del coronavirus, no es pot fer us dels vestidors i no s'ofereixen els serveis de bar, d'hamaques i guarda-roba. A la gespa, s'han delimitat parcel·les de dos per dos metres per a cada banyista o unitat familiar. Així mateix, l'entrada i la sortida de les piscines es fa per passadissos separats. Els lavabos es poden utilitzar amb previ avís als taquillers i es desinfecten després de cada ús. 

Enguany, s'han establert en dues franges de quatre hores –l'estiu passat eren de 2.30 h -, que van d'11 a 15 h i de 15.30 a 19.30 h. Amb l'entrada, es genera un codi QR que s'ha de mostrar per accedir a la piscina corresponent. Així mateix, s'ha establert un marge de mitja hora entre els dos torns per dur a terme tasques de desinfecció dels espais.

Una de les novetats d'aquesta temporada de bany a les piscines de Lleida és que es poden comprar abonaments de temporada o per diverses sessions. L'entrada individual costa 3,40 euros, i 66,60 euros l'abonament de temporada. Els preus dels abonaments per sessions són de 10,40 euros (5 entrades), 18,40 euros (10) i 29,30 euros (20). Així mateix, s'han establert descomptes per a membres d'entitats esportives, culturals, educatives i de salut.  

La Paeria recorda la importància de banyar-se en llocs habilitats

Amor ha remarcat la importància de banyar-se en llocs habilitats per aquesta finalitat i no fer-ho en rius, canals o pantans i, d'aquesta manera evitar ofegaments. A Lleida, fa pocs dies, un menor de 15 anys va perdre la vida quan es banyava al canal de Balaguer, al parc de la Mitjana. En aquest sentit, el regidor d'Esports de la Paeria ha dit que les piscines municipals són una bona opció per al bany ja que també compten amb socorristes que vetllen per la seguretat dels usuaris.  

Coincidint amb el festiu de Sant Joan, han obert les piscines dels barris de Cappont, Balàfia, Pardinyes, la Bordeta i del Secà de Sant Pere, que ofereixen entre totes elles unes 800 places. El pròxim 5 de juliol obriran les dels Magraners, mentre que les de Gardeny no ho faran aquest estiu per l'estat en què es troben. Cal recordar que l'estiu passat només van funcionar les de Cappont i Balàfia per la situació sanitària provocada per la covid-19. Molts altres municipis lleidatans també han encetat la temporada de piscines durant la darrera setmana.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta