Lleida obre una oficina per captar empreses i inversions estrangeres

SANTI COSTA DOMINGO
09-04-2019
  • Lleida obre una oficina per captar empreses i inversions estrangeres

Atreure inversions, fer que les empreses que se n’hagin anat tornin a Lleida, oferir assessorament i impulsar projectes entre les administracions. Aquests són els principals objectius de l’oficina Invest In Lleida, que gestionarà GlobaLleida en col·laboració amb l’ajuntament i la Diputació i que ahir es va presentar oficialment a la Llotja. “La posada en marxa d’aquesta oficina és una assignatura que teníem pendent des de la creació de GlobaLleida”, va afirmar el president de l’entitat, Ramon Roca. “Es tracta d’un projecte ambiciós i que té una visió a mitjà-llarg termini, encara que ja hem començat a establir contacte amb diverses empreses interessades”, va afegir.

Durant l’acte de presentació, es va detallar que actualment hi ha 107 empreses de vint països diferents que compten amb una seu o delegació a la província. La majoria provenen d’Holanda, Alemanya, Bèlgica, Dinamarca o els Estats Units i es dediquen al sector comercial o de serveis. “Malgrat que avui és la presentació de l’oficina, fa temps que estem treballant per atreure inversors a la província”, va recalcar Roca. Un dels propòsits d’aquesta nova oficina és augmentar la presència d’empreses estrangeres al territori i el conseller delegat de GlobaLleida, Oriol Oró, va demanar que aquest projecte “sigui compartit per tot el teixit empresarial de Lleida”.

Durant la presentació de l’oficina, Oró també va precisar que de moment dos empreses ja s’havien posat en contacte amb Invest In Lleida, una del sector agroalimentari i una altra del comercial. Així mateix, va indicar que el responsable de l’oficina serà Joan Maria Barrufet.

Per la seua banda, el vicepresident de la Diputació, Enric Mir, va indicar que la província “està fent un canvi per convertir-se en una potència econòmica en molts sectors i ara hem de mostrar i proposar tot el que tenim els inversors i crear oportunitats”. Al seu torn, l’alcalde, Fèlix Larrosa, va assenyalar que aquesta oficina està pensada “per potenciar les nostres fortaleses, diversificar la nostra economia i que les administracions i sector privat treballem junts”.

Larrosa diu que unes empreses busquen 20 ha de sòl industrial

L’alcalde, Fèlix Larrosa, va dir ahir durant la intervenció a la presentació d’Invest In Lleida que la ciutat està preparada i capacitada “per rebre inversions” i va posar com a exemple que “l’altre dia, reunit amb uns empresaris, ens van demanar 200.000 metres quadrats de sòl industrial per expandir-se”.

A banda d’aquesta declaració, l’alcalde Larrosa va precisar que dins del pla de futur de la ciutat es preveu l’ampliació del polígon d’El Segre i la construcció d’un de nou que suposarien “set-centes hectàrees noves de sòl industrial pensades per captar inversions d’alt valor afegit del sector de l’alimentació”. L’alcalde va assenyalar també que la creació Invest In Lleida afavorirà l’expansió d’aquestes zones i que serà “una eina d’atac per captar inversions i augmentar la riquesa de la nostra terra”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?