Lleida Ocasió augmenta l'oferta amb 600 vehicles de tots els tipus i preus

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
28-02-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida Ocasió augmenta l'oferta amb 600 vehicles de tots els tipus i preus
    Peu de foto: 
    Fira de Lleida

Lleida Ocasió (Saló del Vehicle d’Ocasió) obrirà de l’1 al 3 de març amb una oferta de 600 vehicles de tots els tipus i preus, en la que serà la 27a edició del certamen. El saló, organitzat per Fira de Lleida, comptarà amb 30 expositors, repartits en una superfície neta d’exposició de 7.830 m2, amb un increment de més de 800 m2 respecte a l’any passat. L’esdeveniment firal tindrà lloc al Pavelló 4 de Fira de Lleida i a la Zona Exterior del recinte firal, de 10 a 14 i 16 a 20 hores.

La trentena d’expositors de Lleida Ocasió —que presentaran vehicles d’ocasió i km 0 de primeres marques, a més d’autocaravanes, recanvis i complements— procedeixen de Lleida ciutat (75%), de la resta de la demarcació (18%) i de la resta de l’Estat (7%).

Lleida Ocasió oferirà una àmplia tipologia de vehicles, des d’utilitaris a cotxes d’alta gamma, passant per 4x4, vehicles industrials (furgonetes) i autocaravanes, tots ells revisats i amb garantia i facilitats de finançament. D’altra banda, el visitant hi trobarà vehicles de benzina, dièsel, híbrids, híbrids endollables i elèctrics.

Lleida Ocasió tanca les portes amb 170 vehicles venuts i la satisfacció dels expositors
Peu de foto: 
Fira de Lleida - Lleida Ocasió 2023

Els 3 eixos de Lleida Ocasió:

  1. En primer lloc, facilita la necessària renovació del parc automobilístic amb la introducció de vehicles més sostenibles davant la previsió de la propera creació d’una zona de baixes emissions a Lleida.
  2. Potencia la venda i ús de vehicles industrials menys contaminants, especialment pel que fa a l’“última milla”, nom amb el quals es coneix el tram entre el magatzem i la destinació final de la mercaderia.
  3. Contempla també l’àmbit turístic amb la presència al saló del sector de l’autocaravaning.

Finalment Jordi Verdú, diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, ha incidit en la importància de les fires i ha recordat que la demarcació de Lleida acull 197 activitats firals, celebrades en 115 municipis diferents.  

Per cada vehicle nou venut es venen 2,6 vehicles de segona mà

L’any passat es van vendre a la demarcació de Lleida un total de 5.850 vehicles nous (davant els 5.150 de l’any 2022) i un total de 16.496 vehicles de segona mà. Per cada vehicle nou venut es venen doncs 2,6 vehicles de segona mà. Pinilla ha asseverat que més del 50% vehicles de segona mà venuts són professionals, i que —una dada negativa—  4 de cada 10 vehicles de segona mà venuts tenen més de 15 anys.

També va incrementar la venda de vehicles de segona mà electrificats (elèctrics, híbrids o híbrids endollables). Tot i això, el 55% és de combustible dièsel, el 37,2% és de benzina i només el 7,5% és electrificat.

Pel que fa al cost, la mitjana del preu d’un vehicle de segona mà elèctric és de 34.000 €, mentre que el d’un vehicle de benzina és de 19.000 € i els d’un vehicle dièsel és de 17.000 €. D’altra banda, l’edat mitjana del parc automobilístic és de 13,5 anys.

Comparteix

També t'interessarà