Lleida participa en l'escultura virtual de la Marató de Sang 2024

REDACCIÓ
Publicat: 
25-01-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida participa en l'escultura virtual de la Marató de Sang 2024
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

Lleida participa en l’escultura virtual de la Marató de Sang 2024. Es tracta d’un pilar casteller virtual que es pot escanejar amb el mòbil que s’anirà omplint de color vermell amb cada donació que es faci arreu de Catalunya fins al 14 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del donant de sang. El tòtem està instal·lat a la planta baixa del Palau de la Paeria.

L'objectiu és aconseguir finalitzar els castells en aquest dia tan especial amb la totalitat dels 4 monuments tintats completament de vermell amb una fita de 130.000 donacions. En el cas de Lleida el monument triat és la Seu Vella.

Aquet projecte monumental digital vol ser el símbol de l'esforç col·lectiu de la donació de sang, i la cohesió i la connexió que aquest gest suposa entre donants i receptors. Els castellers i les colles castelleres són un símbol, igual que la donació altruista, del treball aconseguit entre tothom per un objectiu comú.

333 donacions durant la Marató de Donants de Sang de Catalunya a Lleida

Les donacions obtingudes durant la Marató de Donants de Sang de Catalunya a Lleida que es va celebrar de l’11 al 20 de gener van ser un total de 333, de les quals a l’hospital es van fer 247 de sang i 35 de plasma i 51 més de sant a la sala Alfred Perenya.

Comparteix

També t'interessarà