Lleida presenta el Pacte Local contra les Violències Masclistes amb el suport majoritari del consistori

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
19-06-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida presenta el Pacte Local contra les Violències Masclistes amb el suport majoritari del consistori
    Peu de foto: 
    Pacte Local contra les Violències Masclistes ©Ajuntament de Lleida

Aquest dimecres, el Paer en Cap de Lleida, Fèlix Larrosa, acompanyat de la quarta tinenta d’alcalde i regidora de Bon Govern i de Polítiques Feministes, Carme Valls, ha presidit la presentació del Pacte Local contra les Violències Masclistes. Aquesta iniciativa es preveu aprovar al proper ple municipal amb el suport de la majoria dels grups municipals (PP, Junts, ERC i Comú).

Per a l'any 2024, el Pacte posa especial atenció en les entitats i clubs esportius, així com en les associacions veïnals, perquè siguin referents i altaveus en la lluita contra la violència masclista. En aquest sentit, s’ha constituït el Grup Promotor de les primeres adhesions al Pacte, amb representants de la FAVLL i diversos clubs de la ciutat. Durant l'acte, Maria Graell, capitana de l'equip de Divisió d'Honor de l'Handbol Lleida, ha expressat la voluntat de posar fi a aquesta xacra en el món de l’esport i en altres àmbits sota el lema “S’ha acabat”.

L'alcalde Larrosa ha explicat que el Pacte és un mandat del Pla d’Actuació Municipal i forma part del 4t Pla d’Igualtat de les Polítiques de Gènere. “Aquest Pacte és una eina de sensibilització de la societat civil envers aquesta xacra i un símbol del compromís i consens de tota la ciutadania per combatre-la”, ha destacat. Larrosa també ha agraït el treball de diàleg amb els grups municipals i ha ressaltat el paper de les entitats compromeses amb el Pacte, especialment les esportives, ja que enguany s’ha posat el focus en aquest sector.

Valls ha subratllat que el Pacte és obert a tothom: persones a títol individual, empreses, institucions i entitats. “Demanem el màxim suport de la ciutadania de Lleida i de tot el seu teixit social a aquest compromís de ciutat contra les violències masclistes”, ha afirmat. La regidora també ha remarcat la campanya dels “1000 Ulls”, que simbolitza la vigilància col·lectiva de la societat lleidatana contra les violències i els agressors.

Un cop s’aprovi el Pacte Local contra les Violències Masclistes, es podrà tramitar la sol·licitud d’adhesió al Manifest a través d’un tràmit electrònic. Les entitats adherides es comprometran a treballar per una Lleida lliure de violències masclistes, prevenir aquestes violències mitjançant accions de sensibilització i estar amatents a les dinàmiques internes que puguin generar desigualtats. També hauran de donar suport i difusió a les iniciatives que treballin per l’erradicació de les violències masclistes.

L’Ajuntament de Lleida proporcionarà a les entitats adherides activitats de sensibilització i prevenció, i aquestes es comprometran a organitzar, com a mínim, una actuació anual per fer palesa la seva adhesió al Pacte. El Pacte s’anirà ampliant amb noves adhesions i es ratificarà anualment en un acte institucional el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

A la presentació del Pacte han assistit diverses regidores i representants del Grup Promotor de les primeres adhesions, incloent Toni Baró, president de la FAVLL, i Jennyfer Nana, jugadora de l’equip de Divisió d’Honor d’Handbol Lleida, entre d'altres.

Comparteix

També t'interessarà