Lleida presenta un guia turística adaptada a les persones sordes

REDACCIÓ
Publicat: 
13-12-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida presenta un guia turística adaptada a les persones sordes
    Peu de foto: 
    Foto Ajuntament de Lleida

Avui s'ha presentat al Castell de Gardeny la primera guia turística “Lleida, a les mans”, publicada en un format adaptat a persones sordes que la Llar de Persones Sordes de Lleida i l’Associació d’Artistes Sords Units han impulsat conjuntament i que veu la llum després de dos anys de treball.

“Lleida, a les mans” s’edita en català i en llengua de signes i permet fer un recorregut pels principals llocs d’interès històric i cultura de Lleida. Serà, per tant, la guia turística que permetrà que els elements culturals i patrimonials de la ciutat siguin més accessibles per a persones amb sordesa, a través d’explicacions en llengua de signes que es poden descarregar des de codis QR que es troben en el redactat de la publicació. La guia inclou informació sobre 12 elements turístics de la ciutat i també informa sobre entitats i personatges relacionats amb les persones amb discapacitat auditiva.

L’obra ha estat realitzada a partir del model de la guia turística de Turisme de Lleida i comptarà amb una primera edició d’uns 500 exemplars que es podran trobar a l’Oficina d’Informació Turística del carrer Major.

La millora de l’accessibilitat als recursos turístics de la ciutat és una de les línies estratègiques que treballa Turisme de Lleida, l’ens de promoció turística de la Paeria, amb l’objectiu que Lleida sigui una destinació turística sostenible i segura.

Comparteix

També t'interessarà