Lleida recapta prop de 54.000 euros per a l’esclerosi múltiple

M. CABELLO
12-07-2018
  • Lleida recapta prop de 54.000 euros per a l’esclerosi múltiple
  • Lleida recapta prop de 54.000 euros per a l’esclerosi múltiple

Centenars de lleidatans van tornar a fer gala de la seua solidaritat diumenge passat en l’edició número 25 del Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, que ha aconseguit recaptar prop de 54.000 euros entre 107 piscines públiques de la demarcació. Així ho van anunciar ahir des del Centre Neurorehabilitador Miquel Martí i Pol de Lleida, al mateix temps que van apuntar que “es tracta d’una xifra aproximada perquè encara hi ha municipis que estan organitzant activitats a favor d’aquesta malaltia”. Tot i així, l’entitat aplaudeix el que considera una “xifra rècord” que superaria en un 12,5% les del 2017, quan es van recaptar 48.000 euros a la província.

Així, des del centre expliquen que “tots els municipis es van abocar en el vint-i-cinc aniversari del Mulla’t i, a més de la venda de marxandatge, van organitzar diverses paellades, espectacles d’animació per als més petits i vermuts solidaris, entre moltes altres activitats”. El bon temps i les altes temperatures van afavorir l’èxit de participació, que va quedar reflectit amb els 5.755,10 euros recaptats amb la venda de les entrades a les piscines municipals de Lleida ciutat −l’any passat només van ser 2.849,65 euros−. En aquest sentit, val a destacar que, en aquesta ocasió, els beneficis aniran destinats a la investigació de l’esclerosi múltiple infantil, que afecta un 10% de les persones que pateixen aquesta malaltia.

El Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple és una iniciativa que se celebra a tot Catalunya des que el 1994 es va impulsar per primera vegada per solidaritzar-se amb les persones afectades amb aquesta malaltia.

Èxit de participació a Maials

Maials era fins ahir una de les localitats lleidatanes en què hi va haver un major èxit de participació, havent recaptat un total de 1.936 euros. A banda del tradicional salt multitudinari en què participen els usuaris de la piscina, des del Centre Miquel Martí i Pol expliquen que “van organitzar un bingo solidari a què es van abocar tots els veïns”. “Crida l’atenció com un poble tan petit, amb prop de mil habitants, es va bolcar en favor de l’Esclerosi Múltiple i, sobretot, dels nens i nenes que la pateixen”, van explicar.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...