Lleida recupera després de sis anys la Trobada Bastonera de Ponent

REDACCIÓ
Publicat: 
17-09-2022
Actualitzat: 17-09-2022 21:27
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida recupera després de sis anys la Trobada Bastonera de Ponent
    Peu de foto: 
    Foto Ajuntament de Lleida
  • Lleida recupera després de sis anys la Trobada Bastonera de Ponent
    Peu de foto: 
    Foto Ajuntament de Lleida

Les colles de bastoners de Ponent s’han retrobat avui després de sis anys per a celebrar la Trobada Bastonera de les Terres de Lleida, un encontre al qual es vol donar continuïtat, segons el compromís adquirit pels participants. Un compromís que els caps de colla han refermat aquest matí en anunciar la seu de la propera convocatòria, que tindrà lloc a Peramola l’any vinent, segons ha explicat Xavier Ramon Molins, cap de colla dels Bastoners del Pla de l’Aigua, que ha estat el promotor de la trobada.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat de la regidora de Participació, Marta Gispert; la vicepresidenta de la Diputació, Estefania Rufach, i el vicerector de Cultura de la Universitat de Lleida, Joan Busqueta, ha saludat els integrants de les sis colles participants (Tàrrega, Mollerussa, Balaguer, Peramola i Bellver de Cerdanya, a més de la de Lleida ciutat), que s’han concentrat en l’edifici del Rectorat de la UdL, i els ha acompanyat  un tram de la cercavila pels carrers de Lleida.

Els bastoners s’han traslladat fins a la plaça Cervantes, des d’on han començat el seu recorregut pel carrer del Bisbe, carrer la Palma, Eix Comercial i Plaça Paeria, fins a arribar a la plaça Sant Joan, fent exhibicions en tots els indrets. L’activitat de la trobada s’ha reprès a la tarda a la Glorieta dels Camps Elisis, on s’ha fet una actuació conjunta de totes les colles.

En el claustre de l’edifici universitari i amb motiu de la Trobada, les colles participants han exposat una mostra del seu vestuari històric, un fet prou significatiu, ja que aquests vestits només acostumen a ser utilitzats en les actuacions més significatives, com les que tenen lloc per la Festa Major.

Aquest retrobament ha servit per copsar l’entusiasme de les colles per reactivar i fomentar el ball de bastons a les Terres de Lleida, per tal de posar-lo al nivell d’altres indrets del país, segons ha explicat Xavier Ramon Molins. 

Etiquetes: 
Comparteix

També t'interessarà