Lleida registra un total de 37 agressions sexuals de gener fins a juliol d'enguany

ACN
Publicat: 
08-09-2022
Actualitzat: 08-09-2022 9:37
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida registra un total de 37 agressions sexuals de gener fins a juliol d'enguany
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

Lleida ciutat ha registrat un total de 37 casos d'agressions sexuals entre el juliol de 2021 i el d'aquest any. La xifra és la mateixa que hi va haver entre el 2018 i el 2019, que és l'any que s'agafa de referència tenint en compte els efectes de la pandèmia en els darrers dos anys. Malgrat els casos es mantenen, pugen les violacions, que són les agressions sexuals amb penetració, passant de 7 a 10. L'alcalde Miquel Pueyo ha volgut defugir de missatges que durant els darrers dies han generat "confusió o alarmisme" en relació a aquesta qüestió. En qualsevol cas, fonts municipals han destacat que el 100% dels casos han quedat resolts i la majoria han tingut lloc en l'àmbit de la llar o proper de la víctima.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha volgut deixar clar que no estan contents amb aquestes xifres ja que una sola agressió sexual o violació és una "molt mala notícia i un objectiu contra el qual cal lluitar". Això no obstant, ha demanat rigor i seriositat a l'hora d'establir comparacions ja que en el darrer mes, des de l'oposició s'han confós les dades de Lleida ciutat amb les de tota la demarcació, atribuint increments de delictes que no són reals.

L'alcalde ha anunciat que s'ha convocat, per al pròxim 19 de setembre, la Comissió d'Avaluació i Seguiment del Protocol d'Atenció a les Dones en situació de violència del municipi de Lleida amb l'objectiu de revisar, si s'escau, les accions a dur a terme. Es tracta d'una comissió integrada per representants de les institucions signants del protocol, amb l'objectiu de vetllar per la seva correcta aplicació, establir indicadors, proposar millores i elaborar nous circuits d'intervenció per donar resposta a totes les situacions de violència masclista.

Operatiu policial permanent a la plaça del Dipòsit

La Paeria assegura que vol millorar el civisme i la convivència a Lleida, especialment al Centre Històric. Per això, després de les queixes dels veïns respecte a la venda ambulant, el soroll i la brutícia a la plaça del Dipòsit, la Paeria ha posat en marxa un dispositiu policial especial per eradicar el mercat de venda sense autorització que fes de fa anys es fa en aquest punt.

Pueyo ha valorat positivament aquesta iniciativa, que ha aconseguit eradicar la venda no autoritzada a la plaça i actualment, no s'ha constatat la creació de cap altre punt estable de venda ambulant. Per això, l'alcalde ha dit que l'operatiu continuarà funcionant fins que "es cregui convenient i demostra que els problemes de Centre Històric són diversos". Pueyo ha afegit que l'anàlisi dels problemes i oportunitats d'aquest barri ha de ser "global i de molts tipus però quan cal actuar policialment ho farem i ho estem fent".

El dispositiu consisteix actualment en la dotació d'una patrulla fixa, 24 hores al dia, a la plaça del Dipòsit. La patrulla també té presència als carrers adjacents per evitar la venda ambulant en altres punts. Entre el 8 de juliol i el 31 d'agost, les patrulles destinades han fet cinc detencions, 172 identificacions, 18 actes per infraccions a la llei de seguretat ciutadana, 22 denúncies per venda ambulant sense autorització, 8 denúncies per infraccions de l'ordenança municipal de civisme, 30 denúncies per infraccions de trànsit, 11 activacions dels serveis extraordinaris de neteja i 3 decomisos de roba.

Cinquanta expedients per no deixar la brossa als contenidors

Els inspectors de l'àrea de Medi Ambient de la Paeria han elaborat, fins a l'1 de setembre, una cinquantena d'informes amb proposta de sanció per l'abandonament de residus (principalment bosses de la brossa i cartrons) a la via pública, a la vora dels contenidors en diversos punts de la ciutat. L'Ajuntament els pot multar amb sancions que van dels 400 als 4.000 euros però es preveu una modificació de l'Ordenança de Convivència i Civisme per incorporar un programa de mesures complementàries i alternatives. 

Comparteix

També t'interessarà