Lleida s’afegeix a la reivindicació del paper de les dones en la literatura

SEGREcom
18-10-2016
  • Lleida s’afegeix a la reivindicació del paper de les dones en la literatura

Una quinzena d’autores van participar ahir a la Biblioteca Pública de Lleida en la celebració del primer Dia de les Escriptores, una commemoració amb caràcter anual per recuperar el llegat de les dones escriptores, fer visible el seu treball en la literatura i combatre la discriminació que han patit al llarg de la història.

Es tracta d’una iniciativa sorgida des de la Biblioteca Nacional d’Espanya, l’associació Clàssiques i Modernes per a la igualtat de gènere en la cultura i la Federació Espanyola de Dones Directives, a la qual a Catalunya s’han afegit l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, la Institució de les Lletres Catalanes i l’Observatori Cultural de Gènere. Per a la celebració del Dia de les Escriptores es va triar el dilluns següent al 15 d’octubre, data de la mort de l’escriptora Santa Teresa de Jesús. D’aquesta manera, la Biblioteca Pública de Lleida es va sumar a aquesta efemèride amb una lectura de textos literaris escrits per dones que ja han desaparegut. La periodista Mònica Mombiela va conduir un acte en el qual van ser convocades Montserrat Torres, Montse Sanjuan, Teresa Ibars, Rosario Curiel, M. Alba Revés, Maria Pons, Rosa Mesalles, Rosa Saureu, Dolors Sistac, Dolors Coll, Gloria Martín, Rosa Fabregat, Núria Perpinyà, Marta Alòs i Núria Casado, entre d’altres.

El públic va poder escoltar de les seues veus fragments de textos de Sol·litud, de Caterina Albert; Viatge al poble de vidre, de Mercè Rodoreda; La filla del Gudari, de Teresa Pàmies; El paraíso inhabitado, d’Ana María Matute; L’amant del volcà, de Susan Sontag; L’agulla daurada, de Montserrat Roig; el poema Divisa, de Sal Oberta, de Maria-Mercè Marçal; o Memòria de Leticia Valle, de Rosa Chacel, entre d’altres.

Notícies relacionades: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next