Lleida s'afegeix a les mobilitzacions per denunciar les agressions al col·lectiu LGTBI

REDACCIÓ
06-12-2020
  • Lleida s'afegeix a les mobilitzacions per denunciar les agressions al col·lectiu LGTBI

Lleida es va unir ahir a altres ciutats en la convocatòria d’una manifestació per condemnar les agressions patides pel col·lectiu LGTBI. La protesta, a la plaça Paeria, va reivindicar la llibertat de les persones i va mostrar la ferma condemna davant de qualsevol tipus d’agressió, a més d’instar les administracions a prendre mesures sobre aquest fet.

La mobilització, convocada per Colors de Ponent, va comptar amb el suport d’altres col·lectius i es va sumar a la crida d’altres capitals com Tarragona i Barcelona, que també van acollir protestes contra les últimes agressions al col·lectiu LGTBI.

El passat 22 de novembre, un jove va denunciar a través de les xarxes socials que havia patit una agressió homòfoba a l’estació de metro de la plaça Universitat de la capital catalana. Hores abans, una jove transsexual també havia denunciat a través de Twitter que havia estat víctima d’una agressió a Barcelona, amb insults i agressions físiques.

El president de l’Observatori contra l’Homofòbia, Eugeni Rodríguez, va considerar que “és absolutament necessari activar polítiques públiques efectives que garanteixin els nostres drets i llibertats”. Aquest estiu, una parella de Lleida va denunciar haver patit una agressió homòfoba mentre era a la terrassa d’un bar al carrer Magdalena.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?