Lleida segueix lluny de la recuperació de l'ocupació prèvia a la crisi

REDACCIÓ
24-10-2018
  • Lleida segueix lluny de la recuperació de l'ocupació prèvia a la crisi

El BBVA Research va afirmar ahir que Catalunya s’està recuperant de la situació precrisi pel que fa a ocupació. Tanmateix, aquesta no s’està produint de la mateixa manera en totes les zones de la regió. Així, “Lleida, Tarragona i les àrees no urbanes es troben més lluny dels nivells d’afiliació precrisi”, mentre que s’observa “més dinamisme a les àrees urbanes de Barcelona i Girona”, van explicar l’economista en cap per a Espanya de BBVA Research, Miguel Cardoso, i Xavier Llinares, director territorial de BBVA ahir a la presentació de l’informe Situació Catalunya.

La previsió general per a Catalunya quant a ocupació, segons van assenyalar Llinares i Cardoso, inclou la creació de 130.000 llocs de treball, i una reducció de la taxa d’atur de fins al 10 per cent al final del 2019, gairebé 3 punts per sobre del precrisi. No obstant, “malgrat que a finals del 2019 el PIB català podria haver recuperat el nivell d’abans de la crisi, tant en termes absoluts com per càpita, l’ocupació serà encara un 5 per cent inferior al màxim que es va arribar en l’anterior època expansiva”, van explicar.

D’altra banda, van apuntar que l’economia catalana moderarà el creixement “fins al 2,5 per cent el 2018 i fins al 2,3 per cent el 2019”. D’aquesta manera, el PIB català “mantindrà la tendència a l’alça”. Així doncs, en cas que es complissin aquestes previsions, “Catalunya completaria sis anys amb una mitjana de creixement anual del 2,9 per cent”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

"Creus que s'hauria d'haver vacunat als membres de les meses electorals?"