Lleida, seu del Congrés Nacional d’Infermeria Geriàtrica i Gerontològica 2025

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
20-04-2024
Actualitzat: 20-04-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lleida, seu del Congrés Nacional d’Infermeria Geriàtrica i Gerontològica 2025
    Peu de foto: 
    Rafael Gimena

Lleida acollirà la celebració del XXXI Congrés Nacional de la Societat Espanyola d'Infermeria Geriàtrica i Gerontologia (SEEGG) la primavera de 2025. Així ho ha anunciat a Albacete la infermera lleidatana, Ana Mari Fité, membre de la junta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL); en el decurs de la celebració de la convenció d’enguany que se celebra a la ciutat manxega. Fité ha explicat el contingut del programa del congrés de l’any vinent que girarà entorn el lema “Cures intermèdies amb qualitat” amb quatre grans àrees temàtiques: l’envelliment saludable i exitós, la demència i les seves cures, el desenvolupament de la infermera especialista en geriatria i les cures intermèdies.

Fité, que és l’actual referent d’Atenció integrada social i sanitària de la Regió Sanitària Lleida, ha participat en aquest congrés anual que en la vigent edició s’ha centrat en l’exercici físic i la nutrició com a claus de l’envelliment saludable. A més, les conferències, tallers i comunicacions del simposi d'Albacete han tractat el temes de la soledat, el desenvolupament de la infermera especialista en geriatria i la sarcopènia i la fragilitat en les persones grans.

La SEEGG és una associació que vetlla des del 1987 per fomentar i defensar, dins el seu àmbit, tot allò que estigui relacionat amb la Infermeria Geriàtrica i Gerontològica. Ho fa tant en les qüestions que impliquen aspectes deontològics o ètico-legals, com en temes que afecten la dignitat i prestigi tècnic, cultural, científic i de recerca. Aquesta entitat vol acompanyar les infermeres, les persones grans i les seves famílies i els cuidadors i cuidadores; uns col·lectius amb problemàtiques comunes. L’acompanyament es fonamenta en diferents punts com potenciar i fomentar la figura de les infermeres geriàtriques i gerontològiques, identificar-les per crear un cos de coneixement específic i alhora orientar, assessorar i cooperar amb institucions i organismes relacionats amb la infermeria i la vellesa, entre d’altres. A banda, des de la SEEGG es vol mantenir una relació constant entre els professionals de la infermeria d’aquest sector i promoure la investigació en els múltiples aspectes de la senescència i la infermeria.

Comparteix

També t'interessarà