Lleida suma un altre hospital amb servei d'avortament farmacològic

REDACCIÓ
08-11-2021
  • Lleida suma un altre hospital amb servei d'avortament farmacològic
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

Des d’aquest dilluns 8 de novembre, el servei d’interrupció voluntària de l’embaràs (IVE) per la via farmacològica s'afegeix a la cartera de serveis de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell. La posada en marxa d’aquesta nova prestació evitarà desplaçaments fora del territori de les dones que sol·licitin accedir a aquest tractament per aturar la gestació.

Després de rebre l’acreditació per part de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària (DGORS) del Departament de Salut aquesta tardor, el de la Seu d’Urgell es converteix en el tercer hospital de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran que administra el tractament. El passat 1 de març d’enguany, l’Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp, va començar a oferir-lo i poc més d’un mes i mig després, el 19 d’abril, ho va fer l’Hospital de Cerdanya, a Puigcerdà. Des d’aleshores, 29 dones han accedit a aquest tractament a la Regió. Ara s’hi afegeix la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell.

Per la seva banda, l’Espitau Val d’Aran continua amb els tràmits administratius per obtenir la corresponent autorització sanitària i poder incloure el servei dintre de la seva cartera de serveis.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta