⏯️ Lleida surt al carrer per gaudir de la neu

ACN
09-01-2021
  • ⏯️ Lleida surt al carrer per gaudir de la neu
    Peu de foto: 
    Fotos Miquel de Santiago

La neu que ha caigut des de primera hora de la matinada ha deixat paisatges totalment blancs a les comarques de Ponent. A Lleida, on feia gairebé tres anys que no hi nevava, s'han registrat gruixos de neu de fins a 7 centímetres. La darrera nevada va ser el 28 de febrer del 2018 i la ciutat va quedar enfarinada durant unes hores. Això ha fet que molts veïns de la ciutat hagin sortit al carrer a passejar i jugar amb la neu. La vora del riu Segre o el turó de la Seu Vella s'han omplert de ninots de neu, trineus i fins i tot d'esquís. Des de primera hora del matí, uns 90 operaris de la ciutat netegen els carrers amb material fundent. Així mateix, el Pla Iglú amplia a tot el dia l'horari del refugi dels Camps Elisis i el servei d'àpats.

Aquest dissabte al matí, l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha convocat el comitè del Pla d’Emergències de Gelades i Nevades de Lleida (PEGENELL) per coordinar i avaluar l’afectació del temporal de neu que des de la matinada cau a la ciutat.

A hores d'ara, la preocupació més gran és la possibilitat de gelades. De moment, la nevada ha provocat incidències en la mobilitat del trànsit, provocant talls en cinc trams de la via urbana (carrers La Parra, Prudenci Murillo, Llibertat, Camp de Mart i Sant Andreu) i obligant a suspendre el transport dels autobusos urbans fins que no millorin les condicions de mobilitat. Com a mesura preventiva, també s’ha tallat la pujada a la Seu Vella i el carrer Ronda de la Seu Vella.

Així mateix, també s'ha suspès la zona blava durant tot el cap de setmana, mentre que el servei de taxi funciona amb normalitat. Durant la reunió, en la qual també hi han participat regidors i responsables de la Guàrdia Urbana, dels Serveis Urbans, Protecció Civil i els comandaments dels Mossos d'Esquadra, s'ha decidit aconsellar prudència als ciutadans i que no circulin pels carrers si no és estrictament necessari.

Així, des de les 5 de la matinada, unes 90 persones de les brigades municipals, d'Ilnet, de Jardineria, Protecció Civil, Serveis Urbans i Acció Immediata treballen per mantenir la seguretat de vianants i trànsit, amb 4 retroexcavadores i altres 3 vehicles amb els quals van netejant carrers i expandint fundents per evitar la formació de plaques de gel.

Per altra banda, a la reunió també s’ha notificat l’ampliació dels serveis del Pla Iglú. Així, els usuaris poden romandre a l'interior del refugi del Pavelló 4 dels Camps Elisis les 24 hores del dia. També s'amplia el servei d'àpats que reparteixen voluntaris de Protecció Civil.

Comparteix

També t'interessarà