Lleida té un nou mapa escolar de primària

REDACCIÓ
19-02-2021
  • Nou mapa escolar a Lleida
  • Nou mapa escolar a Lleida

Lleida té un nou mapa escolar de primària. El Departament d’Educació i la Paeria han presentat el nou mapa en la reunió d’ahir del Consell Escolar Municipal. Els criteris que regeixen la nova zonificació són la proximitat i les agrupacions naturals de barris. També s’ha buscat l’equilibri de la tipologia de centres. La proposta té especial rellevància donat que la darrera modificació del mapa és del 2006 (de fa 15 anys) i que un dels propòsits principals és contribuir a reduir la segregació escolar existent a infantil i primària a la ciutat.

El nou mapa queda definit amb les següents zones (mapes adjunts):

  • Zona Balàfia, Pardinyes i Secà
  • Zona Mariola, Camp d’Esports i Ciutat Jardí
  • Zona Centre
  • Zona Cappont
  • Zona Magraners
  • Centre de l’extraradi: les famílies que visquin a les partides properes a les escoles podran entrar amb 30 punts, la resta de famílies del nucli urbà accediran en igualtat de condicions amb 10 punts.

El paer en cap, Miquel Pueyo, i la tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, juntament amb el director dels serveis territorials d’Educació, Carles Vega, van detallar l’adaptació del nou mapa, que s’ha elaborat conjuntament. L’alcalde va remarcar que un dels principals motius és reduir l’elevat grau de segregació escolar

El paer en cap va remarcar que s’han fet agrupacions més naturals de barris i que, quan ha estat possible, s’ha intentat respectar o mantenir els límits naturals. En alguns casos, no es mantenen perquè hi ha necessitat de places educatives o per garantir la diversitat d'oferta. Un altre aspecte que s’ha tingut en compte, quan ha estat possible, és que a les zones hi hagués oferta variada amb centres ordinaris, d'alta complexitat i concertats. La tinent d’alcalde va presentar el mapa que afecta l’educació infantil, de 0 a 3 anys, que ha estat elaborat per la Paeria. El pròxim pas serà treballar el de secundària. La proposta s’utilitzarà per fer la preinscripció del curs 2021-2022.

En el decurs del Consell Escolar Municipal es va presntar el resum executiu de l'estat de la segregació de Lleida. És el primer document important a partir del qual treballarà el grup de treball de la comissió de segregació creada. que es reactivarà. La previsió és que properament es programin presentacions públiques sobre l'informe. En aquest sentit, es van posar sobre la taula algunes iniciatives de cara a la preinscripció escolar per incentivar que les famílies es quedin al seu barri.

La reunió del Consell va comptar amb l'assistència dels representants dels pares i mares, de mestres i professorat, de l'alumnat, de directors dels centres públics i privats concertats, del personal d’administració i serveis, i dels sectors no garantits -com sindicats, les escoles municipals, etc.-, així com dels representants dels grups polítics municipals. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?