Lleida torna a convertir-se en el gran aparador del cine llatinoamericà

M. CABELLO
21-04-2018
  • Lleida torna a convertir-se en el gran aparador del cine llatinoamericà
  • Lleida torna a convertir-se en el gran aparador del cine llatinoamericà
  • Lleida torna a convertir-se en el gran aparador del cine llatinoamericà

La Llotja va tornar a desplegar ahir la catifa roja per inaugurar l’edició número 24 de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que fins divendres vinent es convertirà en l’aparador del talent internacional amb la projecció de 43 films de dotze països diferents. Centenars de persones es van amuntegar a la recepció del teatre per fotografiar-se amb les estrelles més brillants de la nit, l’actor Eduardo Noriega i la cineasta Sílvia Munt, que van viatjar fins a Lleida per recollir el Premi d’Honor i el Premi Jordi Dauder, respectivament.

Abans de començar la gala, l’alcalde Àngel Ros va posar èmfasi en l’amor de la ciutat per la cultura. “L’aposta per la indústria cultural ha de ser fonamental per al desenvolupament social i individual”, va apuntar, al mateix temps que destacava la importància del Centre Experimental de Cinematografia i Audiovisual de Catalunya, “que fa que Lleida sigui un referent en la producció i la promoció audiovisual”. En aquesta línia es va expressar també el director de la Mostra, Juan Ferrer, que va rebre una ovació del públic al recordar els actors morts Federico Luppi i Jordi Dauder. Després de les seues paraules, Carme Puig, representant de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), va assegurar que el festival és “una finestra al món que ens enriqueix atansant-nos obres de qualitat de Llatinoamèrica”. La periodista de LleidaTV Gina Raymat es va encarregar de conduir l’esdeveniment i donar pas als grans protagonistes de la nit.

El músic i compositor argentí Osvaldo Montes va ser el primer a pujar a l’escenari per estrenar el I Premi Talent Llatí, dedicat als professionals que treballen darrere de les càmeres. El va seguir Gerardo Sánchez, l’alma mater de l’espai de TVE Días de cine, que mentre va recollir el Premi Ángel Fernández va donar les gràcies per “poder dedicar-me tots els dies a aquesta passió que tinc des que era ben petit”. Tanmateix, els més esperats de la nit van ser Munt i Noriega, que van provocar rialles i emoció a parts iguals. La primera va agrair el reconeixement “a la meua obsessió per comunicar-me amb la gent i qüestionar tot el que donem per descomptat”, mentre que el protagonista de pel·lícules com Abre los ojos va rememorar els seus llaços amb la ciutat, que es remunten a l’any 2000, quan va gravar un film al Pirineu. “Des que he arribat a Lleida he sentit el caliu de la gent, que és el que sempre portaré al cor.”

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next