Lleida viu al carrer la Festa de la Música amb 600 músics i percussionistes

REDACCIÓ
19-06-2022
  • Lleida viu al carrer la Festa de la Música amb 600 músics i percussionistes
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

Lleida se suma un any més a la Festa de la Música, un esdeveniment que es desenvoluparà durant tot el dissabte a la Plaça Paeria i en el qual s’han implicat deu escoles de música i formacions de la ciutat amb la participació de 600 alumnes i percussionistes.

El regidor de Cultura, Jaume Rutllant, i la tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Sandra Castro, han assistit a diverses actuacions que s’han realitzat aquest matí, tot congratulant-se perquè en aquesta 15a edició la Festa de la Música s’ha pogut recuperar la normalitat, ja que el 2020 es va suspendre l’edició per la pandèmia i l’any passat va veure restringits espais d’actuacions i aforament.

Jaume Rutllant ha assenyalat que l’objectiu de la Festa de Música, que coordina la Paeria, és donar a conèixer la música a peu del carrer, “perquè els alumnes de les escoles de Lleida puguin interpretar davant d’un públic divers i, sobretot, perquè la gent que camina per la ciutat tingui la temptació d’asseure una estona a escoltar música, la qual cosa els permetrà saber que s’està fent una molt bona tasca a Lleida en l’àmbit de la formació musical”.

La Festa de la Música és una celebració internacional que té lloc el dia 21 de juny, el primer dia de l’estiu a l’hemisferi nord. A Lleida se celebra el dissabte més proper a aquest dia. El propòsit és promoure la música a través de dos vessants: que els músics afeccionats surtin de manera voluntària a tocar al carrer i l’organització de concerts gratuïts, on el públic té l’oportunitat d’escoltar i de veure diferents intervencions de variats estils i orígens.

Va ser creada pel ministre de Cultura francès, Jacques Lang, l’any 1981. La primera edició de la Festa de la Música va ser el 21 de juny de 1982. Actualment, aquesta festa s’ha internacionalitzat i més de 250 ciutats i 120 països s’han adherit a la iniciativa.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta