LleidaJove ofereix 24 propostes gratuïtes i 730 places per aquest estiu

REDACCIÓ
Publicat: 
08-06-2023
Actualitzat: 08-06-2023 11:16
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • LleidaJove d'excursió a la Faiada de Malpàs
  Peu de foto: 
  Imatge d'arxiu LleidaJove (FOTO: Ajuntament de Lleida)

Lleida Jove ofereix 24 propostes gratuïtes i 730 places per a les activitats programades per a aquest estiu. Aquest dijous, 8 de juny, s’obren les inscripcions per a les activitats programades durant els mesos de juliol i agost a diferents punts de la ciutat. Cal destacar que la iniciativa municipal compta amb la participació de diferents entitats o associacions que presten serveis a la gent jove com l’Associació de Capoeira Topazio, el Club d’escalada i muntanya de Pardinyes, el club Balàfia Vòlei, l’Associació esportiva la Cristaleria, la Cooperativa La Maleta Creativa, l’Associació AM+, la Fundació Verge Blanca, el Consell Esportiu del Segrià i el grup de joves Risen.

Un any més el Departament de Joventut de l’Ajuntament de Lleida presenta la seva oferta d’activitats d’estiu per a joves amb l’objectiu d’oferir una diversitat d’opcions adaptava als diferents interessos dels joves i segons els grups d’edat.

Per al desenvolupament de les activitats es compta, a més de les diferents entitats o associacions anomenades anteriorment, amb el personal del Departament de Joventut, diversos talleristes i especialistes en les activitats i cinc monitors/es contractats específicament per dinamitzar les activitats. La contractació de joves monitors és central per a la dinamització de les activitats alhora que contribueix a generar primeres oportunitats laborals per a la gent jove.

Especialment, en el context actual, cal incidir en la importància de potenciar activitats de lleure educatiu, entenent que el lleure és un factor primordial per a la promoció de la salut emocional per la seva capacitat de promoure valors participatius, construcció d'identitat grupal, pensament crític i competències emocionals. El lleure permet augmentar la xarxa de relacions i compartir interessos en entorns positius de socialització. En aquest sentit, és primordial promocionar actuacions en aquest sentit i posar en valor la seva capacitat educativa.

Una programació estructurada en diferents àmbits

La programació de LleidaJove per a aquest estiu s’ha estructurat en diferents àmbits:

 • Audiovisuals i tecnologia: Curs fotografia digital, impressió 3D i Tour fotogràfic.
 • Creació: Setmana Street Art (2 edicions) i taller de DJ.
 • Esports: Setmanes esportives. 3 edicions per a joves de 13 a 15 anys i una altra per a joves de 16 a 21 anys; Vòlei Platja (organitzat conjuntament amb el Balàfia Vòlei Lleida). 1a edició per a joves de 13 a 15 anys i una altra per a joves de 16 a 21 anys, i dos sortides BTT.
 • Sortides: sortida al Parc d’aventura Jungle Trek i platja de Tamarit a Tarragona; sortida al Parc aquàtic Aquopolis Costa Daurada de La Pineda (2 edicions); sortida a 2 Llacs de Gimenells, i ruta senderista a la Vall Fosca
 • Oci nocturn: activitats de la mà del grup de joves RISEN, els divendres del mes de juliol de 19 a 00 h. Amb activitats de temàtica japonesa i medieval i espai de jocs i realitat virtual.
 • Formació: Premonitors/es de lleure i d’esports. Activitat d’aprenentatge i servei que inclou una part formativa i una part amb infants en activitats municipals; Curs de monitor/a de lleure (títol oficial de la Generalitat de Catalunya); Curs de monitor/a d’activitats de dinamització en l’àmbit poliesportiu SUPERCIATE. Inclou el registre al ROPEC (Registre oficial de professionals de l’esport de Catalunya), i Posa’t en marxa. Tres càpsules formatives per conèixer sectors laborals i eines per a la recerca de les primeres feines.

A banda de la programació d’activitats recordar que els serveis de LleidaJove – La Palma continuaran oberts al públic i es modifiquen per adaptar-los a l’horari d’estiu (juny, juliol i setembre: de dilluns a divendres de 9 a 14h. Dilluns i dimarts de 17 a 20h. Agost: de dilluns a divendres de 9 a 14h. Tancat del 7 al 20 per vacances).

Així mateix recordar que el servei de Salut Jove romandrà obert els mesos de juny i juliol els dilluns de 9 a 15 hores. I que les xerrades informatives sobre el servei de Voluntariat Europeu passarà de ser els dilluns a les 12 hores els mesos de juny, juliol i setembre.

Cal assenyalar que la programació d’estiu compta amb el suport del Ministeri de Sanitat mitjançant la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues i compta amb la col·laboració dels departament municipals d’Educació i d’Esports.

Ajuntament de Lleida
Comparteix

També t'interessarà