LleidArt Ensemble: la fórmula secreta per fer de la música clàssica un espectacle únic

LLEIDACOM/ Griselda Mas
Publicat: 
20-04-2018
Actualitzat: 04-05-2018 13:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • LleidArt Ensemble: la fórmula secreta per fer de la música clàssica un espectacle únic
  • LleidArt Ensemble: la fórmula secreta per fer de la música clàssica un espectacle únic

Normalment la gent té la percepció que la música clàssica és avorrida i per aquelles persones amb una personalitat seriosa. Però sabeu què? Això és mentida. LleidArt Ensemble ha trobat la fórmula que converteix aquest estil musical en tot un espectacle. Grans i petits gaudeixen quan descobreixen què fa aquesta agrupació i marxen dels seus dels seus concerts amb ganes de més. 

La Marta Castelló i la Neus Puig són un duo que un dia de l'any 2013 van decidir fundar LleidArt Ensemble. Elles i altres membres residents de l'Auditori els va despertar la venada per canviar la percepció que es té de la música clàssica i de fer alguna cosa diferent i així ho han fet des de llavors. Aquell mateix any, i a lo loco, la Marta i la Neus tenien moltes ganes de representar l'espectacle "El Carnaval dels Animals", una obra musical que consisteix en descriure diferents animals a través de la música. I no els va anar gens malament. "No sabíem on ens posàvem però veure als nens i nenes cridant de l'emoció durant l'espectacle ens va omplir molt", diu la Marta.

FOTO: Marc Castellà

A partir d'aquell moment van decidir que els espectacles tindrien com a base la música clàssica alhora que la dinamitzarien amb altres arts, com la poesia o el teatre. Un distintiu que els funciona molt bé i a poc a poc estan guanyant renom al territori.

Per cert! Tota aquesta feinada és gestionada per la Marta i els altres membres de LleidArt: "Al llarg d'aquests anys hem hagut d'aprendre a fer factures, a quadrar els horaris d'assajos, ja que tots els músics tenim altres feines, a organitzar els espectacles... Bàsicament som autosuficients", explica la professora de música. I el nom, d'on surt? "LleidArt" ja us ho podeu imaginar i "Ensemble" significa petita agrupació en francès, així que s'escau prou bé.

FOTO: Marc Castellà

"Fora de sèrie": un espectacle per als amants del 3XL i Netflix

El proper dissabte 28 d'abril a l'Auditori Enric Granados LleidArt Ensemble ofereix un concert que per a molts pot ser èpic i nostàlgic alhora. "'Fora de sèrie: la música de la petita pantalla' és un espectacle molt diferent de la resta. Bàsicament tocarem bandes sonores de sèries que s'emetien per televisió des dels anys 80 fins a l’actualitat. Estem parlant de Bola de DracEl Cor de la Ciutatl'Arale i el doctor SlumRegreso al futuroNarcosJoc de Trons... Volem anar més enllà dels límits de la música de cambra tradicional", explica la Marta. 

Si això ja és una idea fantàstica, imagineu-vos com són la resta d'espectacles. "Ens agrada liar-la a sobre l'escenari. En el cas de Fora de Sèrie treballem amb en Ramon Molins, director de Zum-Zum teatre i director escènic del nostre espectacle. No hi haviem treballat abans i és tot un plaer", comenta la professora de música. 

FOTOS: Marc Castellà

Però no tot són flors i violes en aquesta vida, ja que a cadascun dels músics de LleidArt els agradaria tenir una temporada estable d'actuacions. A més ser de Lleida no ajuda, perquè la Marta diu que "ser lleidatà no ajuda massa. Els programadors que són de fora no venen aquí perquè els hi queda lluny". Tot i això, com a casa res. És precissament a Lleida on aquesta petita agrupació que fa actuacions tan grans tenen més portes obertes. I a nosaltres ens encanten ;)

Comparteix

També t'interessarà