Llívia es mobilitzarà si no es reforça el servei de bus

MARIA MARQUÈS
15-11-2019
  • Llívia es mobilitzarà si no es reforça el servei de bus

L’associació de veïns de Llívia organitzarà una marxa lenta cap a Lleida si la Paeria no augmenta la freqüència de busos urbans. Així ho va afirmar la presidenta veïnal, Andrea Hernández, després de denunciar que “hi ha pocs autobusos els dissabtes i els festius no circulen, a banda que els feiners n’hi hauria d’haver un fins a les 22.00 hores (l’últim és de les 20.45 hores) per a la gent que surt més tard de treballar”. Va afirmar que “la poca freqüència del servei provoca que entre cinc i deu persones vagin a Lleida caminant diàriament” i que “la xifra augmenta a l’estiu”.

Hernández va considerar que “la Paeria ha de comunicar amb transport públic les zones extraurbanes de Lleida, ja que d’aquesta manera hi hauria més possibilitats de trobar feina i moltes famílies s’estalviarien haver de comprar-se dos vehicles”. En aquest sentit, va afirmar que “sense transport és com si no existíssim”.

 

L’entitat veïnal creu que si “la Paeria no connecta les zones extraurbanes és com si no existíssim”

 

L’entitat veïnal va enviar la setmana passada al regidor de Llívia, Joan Ramon Castro, una proposta de nous horaris, en la qual demana que els dissabtes hi hagi una freqüència de més o menys una hora entre cada autobús des de les 8.00 fins a les 21.00 hores. Actualment, n’hi ha dos a primera hora del matí, tres entre el migdia i tarda i dos al capvespre. D’altra banda, l’entitat proposa una freqüència cada dos hores els diumenges i festius, mentre que ara no hi ha servei.

“Castro ens va dir que cal esperar als pressupostos de la Paeria per introduir els canvis, però nosaltres ho veiem com una necessitat urgent”, va assenyalar Hernández, que va dir que “volem reunir-nos amb ell i amb el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, per saber què es concretarà a la partida pressupostària”. En cas que no escoltin les seues demandes, els veïns es mobilitzaran.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta