Lluis Capdevila presentarà ‘ÈTIM’, el seu últim disc, al cicle de jazz de l’Espai Orfeó

REDACCIÓ
Publicat: 
13-02-2020
Actualitzat: 13-02-2020 15:11
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Lluis Capdevila presentarà ‘ÈTIM’, el seu últim disc, al cicle de jazz de l’Espai Orfeó

L’Espai Jazz compta amb sis propostes, tres jam sessions i tres concerts, i es va iniciar el passat divendres amb la Jam Session & Swing, amb una gran acceptació per part del públic. El primer concert del cicle anirà a càrrec de Lluis Capdevila (28 de febrer), el qual podreu gaudir de franc amb el nostre sorteig d'una entrada doble. Completen la proposta de concerts dues actuacions de primer nivell, com són Antonio Mazzei (24 d’abril) i Gianni Gagliardi (5 de juny).

ÈTIM, el retorn de Lluis Capdevila a les seves arrels

Amb ÈTIM (2020), Capdevila torna als seus origens viatjant al poble on va créixer, Falset (Priorat). Durant set mesos ha estat recluït a la Catedral del Vi amb el seu piano envoltat de vi envellint en bótes i ampolles, per desenvolupar un projecte que explora com la seva música es comunica amb el vi. El resultat és un àlbum de vuit composicions inspirades en el món vitivinícola, banda sonora de dues anyades de monovarietal Syrah excepcionals.

Lluis Capdevila (1981) va créixer rodejat de les vinyes del Priorat. Des de la primera infància, la llibertat d’expressió i la creativitat el van apropar a la composició i la improvisació de tal manera que, tot i estar Llicenciat en Dret (Barcelona, Espanya) i un haver obtingut un Màster en dret de la propietat intel·lectual (Estocolm, Suècia), va abandonar aquest camí per centrar-se exclusivament en la música. El Jazz va portar-lo a la ciutat de Nova York, amb l'ajut d'una beca Fulbright, on va estudiar a l'escola Aaron Copland i va obtenir el títol de Doctor en Arts Musicals per la Universitat de Stony Brook. A la ciutat de Nova York ha col·laborat amb músics consolidats i talents emergents en diversos escenaris. Diàspora (2016) va ser el seu àlbum de debut, amb composicions originals inspirades en les exerències a Nova York i en la dispersió de la seva generació, que en anys de la crisi va marxar del seu país en recerca d’oportunitats laborals. L'àlbum va rebre  excel·lents crítiques als Estats Units i Espanya i va deixar més de cinquanta concerts. Cinematic Radio (2019) presenta la seva música original en un format íntim i compta amb la col·laboració de Tom Harrell (fliscorn).

[Sorteig d'una entrada doble per al concert de Lluís Capdevila del 28 de febrer a l'Espai Orfeó]

Comparteix

També t'interessarà