Llum verda per desenvolupar el pla de millora de l'Onze de Setembre

REDACCIÓ
Publicat: 
22-04-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Llum verda per desenvolupar el pla de millora de l'Onze de Setembre
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

La Comissió informativa de les polítiques de la gestió urbanística, habitatge i transició ecològica ha informat avui favorablement l’aprovació provisional en el pròxim ple del Pla de millora urbana de reordenació de l’àmbit comprés entre el Passeig Onze de Setembre, l'Avinguda Rovira Roure i el carrer Eugeni d’Ors, de 14.832,77 m² de superfície, després que no hi hagi hagut al·legacions a l’aprovació inicial.

Amb aquest pla de millora urbana s'ordena el sector, permetent la construcció d’un nou supermercat, impulsat per l’empresa multinacional Aldi, amb façana a Onze de Setembre. Pel que fa a la resta del sector, hi haurà habitatges unifamiliars a la part que dona a l'àrea d'Urgències de l'hospital Arnau de Vilanova i a Rovira Roure i es mantenen les construccions existents (un establiment comercial i diversos habitatges unifamiliars a Eugeni d'Ors).

La proposta reordena el sector sense incrementar-ne l'índex d'edificabilitat, que de fet es redueix d’11.866 a 10.121 metres quadrats, i manté el percentatge d'ocupació en un 40% del sòl (5.933,1 m²).

La comissió, que ha estat presidida pel primer tinent d’alcalde, Toni Postius, també ha informat avui de l’aprovació inicial d'un altre pla de millora urbana, en aquest cas pensat per a reordenar el volum edificable de les finques situades als carrers Prat de la Riba, 24, 26 i 28 i al carrer Teuleries, 4. En aquest espai, la promotora Ventafarinas SL vol enderrocar les edificacions existents i construir un nou edifici d'habitatges plurifamiliars.

El PMU possibilita la modificació d’alguns paràmetres urbanístics per tal de buscar una regularització volumètrica amb els edificis de l’entorn i la definició de façanes, mantenint l’edificabilitat màxima. L'àmbit té una superfície de 480 metres quadrats i amb el canvi la part que dona al carrer Teuleries passaria de 4 a 5 plantes, reduint la fondària edificable per tal de no incrementar l'edificabilitat màxima, que és de 2.958 metres quadrats.

A més, s’ha donat compte de la proposta d’aprovació inicial per part del ple dels nous estatuts del consorci urbanístic format per la Paeria i l’Institut Català del Sòl per a desenvolupar els sectors de l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) i de l’acceptació de l’encàrrec de la seva gestió. L’ARE abasta un gran sector de la ciutat de 61,4 hectàrees entre els barris de Cappont, la Bordeta i els Magraners (SUR 8, SUR 9 i SUR 23), el desenvolupament del qual havia quedat aturat.

Conveni pel control de la fauna cinegètica a l’Horta

L'Ajuntament i el departament d'Interior de la Generalitat signaran un conveni de col·laboració per a millorar la gestió de la fauna cinegètica, especialment senglars i conills, a la zona de seguretat de l'Horta de Lleida. L'Horta de Lleida va ser declarada zona de seguretat a efectes cinegètics el 18 de febrer de 2014, però la resolució permet autoritzar-hi caceres de forma excepcional "quan l’elevada densitat o abundància d’alguna espècie de caça ocasioni danys als cultius agrícoles, a instal·lacions o accidents de trànsit". Davant la constatació de l'increment d'aquestes espècies i els danys que ocasionen, s'ha arribat a un acord amb el cos d'Agents Rurals del departament d'Interior, pel qual la Paeria facilitarà el material fungible per al control d'espècies, com la munició o les gàbies, perquè puguin dur a terme aquestes tasques, amb un cost previst de 3.000 euros.

Comparteix

També t'interessarà