Llum verda per la compra de més de 36.000 ordinadors amb connectivitat per a alumnes vulnerables de Catalunya

REDACCIÓ
25-06-2021
  • Llum verda per la compra de més de 36.000 ordinadors amb connectivitat per a alumnes vulnerables de Catalunya

El Consell d'Administració de Red.es -entitat pública empresarial adscrita al Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, a través de la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial- ha autoritzat la licitació de l'actuació "Posat Educatiu en la Llar" per a Catalunya dins del programa "Educa en Digital".

Per a poder licitar aquesta actuació -l'import de la qual ascendeix a 21 M€, dels quals Red.es aportarà 16,8 M€ a través dels fons FEDER i, la resta, serà aportat per Catalunya- Red.es s'ha adaptat a les necessitats específiques d'aquesta comunitat autònoma quant als temps de tramitació de tots els passos del procés.

Aquesta licitació suposa l'adquisició de 36.473 equips informàtics amb connectivitat que facilitaran l'educació digital, tant des de la llar com de manera presencial, als alumnes de famílies en situació de risc matriculats en centres educatius sostinguts amb fons públics d'aquesta comunitat. Els plecs de subministrament seran publicats en els pròxims dies en la Plataforma de Contractació del Sector Públic.

Aquests equipaments s'uniran als ja licitats en la resta de comunitats i ciutats autònomes
i que suposen un total de més de 430.000 equips amb connectivitat a internet. El lliurament d'aquests equips s'ha finalitzat a Astúries, Aragó, Balears, Galícia, Ceuta i Melilla i es continua a Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa i Extremadura. A més, en els pròxims dies es comencen els lliuraments a Andalusia, Madrid, País Basc, Navarra, Castella i Lleó i la Comunitat Valenciana.

Sobre Educa en Digital

El programa Educa en Digital va ser aprovat pel Consell de Ministres el 16 de juny de 2020 i contempla dotar als centres educatius d'equips amb connectivitat fiable i de qualitat perquè Fons Europeu de Desenvolupament Regional "Una manera de fer Europa" puguin ser prestats i llocs a la disposició dels estudiants que no disposin d'aquest equipament per a poder accedir a l'educació amb mitjans digitals, tant en la llar com en el mateix centre educatiu.

També abasta una altra sèrie d'actuacions com ara la posada a la disposició d'aplicacions, eines i recursos curriculars que facilitin l'educació digital, tan presencial, en el centre, com des de la llar, i la formació de professors, amb la finalitat de dotar a la comunitat educativa de recursos educatius digitals.

El programa mobilitzarà inicialment 230 milions d'euros, dels quals Red.es aportarà un pressupost inicial màxim de fins a 190 milions d'euros, amb el cofinançament dels fons FEDER.

Educa en Digital comença amb la signatura d'un conveni marc entre el Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, el Ministeri d'Educació i Formació Professional i Red.es. Posteriorment, la totalitat de les Comunitats i Ciutats Autònomes s'han adherit al Programa a través de la signatura d'un conveni aprovat pels seus respectius Consells de Governs amb la finalitat de dotar al sistema educatiu espanyol de l'impuls necessari per a aprofundir en el procés de digitalització de l'educació

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta