L'oci nocturn tancarà a les tres de la matinada i no es podrà fumar al carrer a menys de dos metres d'altra persona

ACN
06-06-2021
  • L'oci nocturn tancarà a les tres de la matinada i no es podrà fumar al carrer a menys de dos metres d'altra persona

El Ministeri de Sanitat publica aquest dissabte al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) les restriccions sobre horaris i aforaments d'hostaleria i oci nocturn de cara als mesos d'estiu. Les mesures es van acordar dimecres passat sense unanimitat al Consell Interterritorial de Salut, i comunitats autònomes com Madrid i el País Basc ja ha anunciat que no les aplicaran perquè entenen que "envaeix" les seves competències. El protocol estableix que durant les properes setmanes l'hostaleria hagi de recollir taules a la una de la matinada i no acceptar clients a les terrasses a partir de mitjanit, obliga a discoteques i oci nocturn a tancar a les tres de la matinada com a màxim i prohibeix fumar al carrer a menys de dos metres d'altra gent. 

L'obertura de l'oci nocturn, en mans del Govern

En el Consell Interterritorial de Salut, el govern espanyol i les autonomies van aprovar reobrir l'oci nocturn fins a les dues de la matinada (ampliable fins a les tres) en les zones amb risc nul o baix de covid, per sota de 50 casos per cada 100.000 habitants. En paral·lel, es delegava en les autonomies la decisió sobre la reobertura de l'oci nocturn en zones de risc mitjà, com és el cas de Catalunya, on la incidència a 14 dies se situa ara en 110 casos per 100.000 habitants. D'aquesta manera, el govern espanyol passava als seus homòlegs autonòmics la pressió que des de fa mesos exerceix un dels sectors més castigats de l'economia a causa de la pandèmia de la covid-19.

En el cas de Catalunya, el mateix conseller de Salut, Josep Maria Argimon, opinava que els locals d'oci nocturn havien de poder reprendre el funcionament "aviat" per garantir una activitat nocturna regulada i reduir el nombre de 'botellons', encara però sense concretar una data. La Fecasarm –la Federació Catalana d'Activitats de Restauració i Musicals- ja ha demanat a la Generalitat que incompleixi les mesures de l'Estat sobre la reobertura de l'oci nocturn, que actualment permet l'activitat fins a la una de la matinada. 

La Fecasarm qualifica la normativa actual de "desproporcionada, arcaica i antieconòmica", tot recordant que la major part de l'activitat al sector es concentra entre les 2.00 i les 6:45 hores de la matinada. "Aquestes condicions equivalen a un tancament encobert", assegura l'entitat, que subratlla que els tests previs són l'única eina eficaç per controlar els contagis i presenta el sector com l'alternativa al "caos" de les festes il·legals.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Recuperaries la salutació amb dos petons?