L’OJC compleix 15 anys

r. banyeres
27-10-2016
  • L’OJC compleix 15 anys

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) compleix 15 anys –el febrer del 2017– amb magnificència i amb ganes de celebrar-ho. Per a això ha organitzat una temporada amb una vintena de concerts a Lleida ciutat, la resta de la demarcació i Barcelona, entre els quals destaca la seua tornada al Teatre de la Llotja com a orquestra titular, una cosa que la crisi havia fet trontollar. Serà amb l’òpera Goyescas, el 7 de maig, sota la direcció escènica de Llorenç Corbella i solistes de la talla d’Àngel Òdena. Un espectacle amb què, a més, la formació se suma a l’Any Granados, ja que l’òpera va ser escrita pel compositor i pianista lleidatà. Un dels concerts centrals de la commemoració serà el Te Deum d’Hector Berlioz, una colossal composició d’acció de gràcies escrita per ser interpretada en una catedral, que sonarà a la Seu Vella el 18 de juny, i tot just una setmana després, el dia 24, a la Basílica de Montserrat. Especialment significatiu serà el concert inaugural de la temporada, el 13 de novembre.

Sota el títol La Julià Carbonell & Friends presentarà una retrospectiva musical d’aquests 15 anys amb un concert ple de sorpreses, músics que han actuat amb la formació en algun moment de la seua trajectòria interpretant peces de Carnicer, Mozart, Dukas o Verdi, entre molts altres. El seu director, Alfons Reverté, es va mostrar molt satisfet que la formació hagi pogut superar amb èxit aquests anys de crisi i espera que aquesta tornada a la Llotja sigui el punt de partida per oferir òpera de manera més habitual.

A més, la formació ha decidit iniciar aquesta nova etapa amb un canvi d’imatge que han encarregat al fotògraf especialitzat en orquestres Igor Cortadellas. Del seu treball han nascut impactants fotografies promocionals fetes en camps de la Segarra, algunes amb drons.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?