L'OJC estrena al Festival de Pasqua

REDACCIÓ
16-11-2020
  • L'OJC estrena al Festival de Pasqua

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell (OJC) va culminar ahir el primer cap de setmana de concerts del Festival de Pasqua de Cervera amb l’estrena de la peça Danses del Segre, del compositor de Mollerussa Rafael Moreno. També van interpretar un tema per a percussió i cordes de l’aragonès Juan Francisco Ruiz. El director de l’OJC, Alfons Reverté, va afirmar que “estem molt contents, la nostra missió és mantenir viva la cultura apostant per tots els projectes, sense abaixar la guàrdia, perquè la cultura és possible, segura i, sobretot, necessària”.

Durant el matí, ha tingut lloc el concert del quartet de saxos del Conservatori Superior de Música del Liceu, Delia Quartet, que han interpretat obres de Salleras, Albéniz i Serra. Tots els concerts del Festival de Pasqua d’enguany es retransmeten per streaming de forma oberta i gratuïta a través del web festivalpasqua.cat. El certamen de música clàssica catalana es perllonga un cap de setmana més. El proper divendres, 20 de novembre, es reprèn el Festival amb quatre concerts més. La Coral Ginesta ens aproparà els motets de Pau Casals i “El mirador” de Josep Vila. Dissabte, 21 de novembre, tindran lloc dos concerts. A les 12 del matí, la mezzosoprano Mireia Pinto i el pianista Vladislav Bronevetzky, acompanyats per l’actriu Sílvia Bel, ens oferiran un maridatge de música i poesia amb obres de Toldrà i poemes de Carner. 

Més tard, a les 20 hores, els espectadors connectats al web del certamen, podran viure la integral de les sardanes de Pau Casals. Per primera vegada en audició pública i fruit d’una feina de quasi deu anys, es podrà escoltar el treball de recopilació de les sardanes del mestre Pau Casals que ha realitzat l’Associació de Músics per la Cobla. Les sardanes de Pau Casals aniran acompanyades per importants exemples del repertori de sardanes d’Enric Casals i Juli Garreta, entre d’altres, fent un recordatori a compositors que enguany tenen celebracions especials com Robert Gerhard (Any Gerhard) i Fèlix Martínez Comín (Centenari del naixement). Josep-Maria Serracant farà uns comentaris previs a la interpretació de les sardanes de Pau Casals.

Finalment, clourà la desena edició del Festival de Pasqua, el recital de piano d’Alba Ventura, que tindrà lloc diumenge, 22 de novembre, a les 12’15 hores del matí. Alba Ventura és una de les intèrprets de piano amb més prestigi del panorama musical actual. El seu programa concebut pel Festival de Pasqua inclou peces de dos autors catalans que van compondre música culta a partir d’elements del folklore. Podrem escoltar les Sonates del pare Soler i els dos primers quaderns de la Suite Iberia d’Albéniz, obra d’una dificultat tècnica extrema. El concert també inclourà la popular Sonata “Alla turca” de Mozart. El Festival de Pasqua, organitzat per la Paeria de Cervera, és un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya i un aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?