L'OJC i la violinista Vera Martínez Mehner a l'Auditori Enric Granados

REDACCIÓ
16-02-2021
  • L'OJC i la violinista Vera Martínez Mehner a l'Auditori Enric Granados

La màgia del romanticisme serà la gran protagonista del concert que oferirà aquest diumenge, 21 de febrer, a les 19 hores, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC). L’OJC estrena a l’Auditori Enric Granados de Lleida un nou programa i ho fa de la mà de la gran violinista Vera Martínez Mehner, membre del Quartet Casals i una de les instrumentistes més reconegudes del panorama musical del país.

En aquest concert, es podrà gaudir de dues de les obres més emblemàtiques de la literatura per a instruments de corda del període romàntic. S’hi interpretarà la Serenata de Txaikovski i la Serenata d’Elgar, dues obres apassionades i carregades de sentiments, molt adients per a uns moments en que necessitem, més que mai, sentir la passió i la intensitat humana.

La trajectòria de Vera Martínez Mehner Concertino Va néixer a Madrid i va estudiar a la “Escuela Superior de Música Reina Sofía” amb els professors Serguei Fatkouline i Zakhar Bron, amb qui va acabar els seus estudis superiors a la Hochschule für Musik de Colònia. Al mateix temps va aconseguir el títol de postgrau a Alemania ja com a membre del Quartet Casals amb el Cuarteto Alban Berg. Ha guanyat importants premis com el primer premi i premi especial a la millor interpretació clàssica del Concurs Internacional Kloster Schöntal (1995) i el segon premi al Concurs Internacional de violí “Henry Wieniawsky” a Polònia (1997).

Com a membre del Quartet Casals ha guanyat dos primers premis en els concursos internacionals de Londres (2000) i Hamburg (2002) i el “Premio Nacional de Música” (2006). Com a solista ha actuat amb diverses orquestres, com l´Orquestra Simfònica de Santo Domingo, l’Orquestra de Cambra de la “Escuela Superior de Música Reina Sofía”, l’Orquestra Simfònica de Palma de Mallorca, l’Orquestra de cambra “Andrés Segovia” i l’Orquestra de cambra Reina Sofia, amb directors com James Judd, Victor Pablo, Antoni Ros Marbà, Zubin Mehta i Yehudi Menuhin.

Ha fet col·laboracions amb la “Deutsche Kammerphilarmonie Bremen” i ha tocat en concerts de música de cambra amb Gèrard Caussé, Harald Schoneweg, Marta Gulyàs i Claudio Martínez Mehner. Amb el seu germá, Claudio, fa recitals de violí-piano i com a membre del grup Funktion fa regularment concerts de música contemporania. Des dels seus 18 anys, és membre fundadora del Quartet Casals, amb el qual ha fet concerts a les millors sales d’Europa, Nord Amèrica, Amèrica llatina i Japó. Amb el quartet ha fet una desena de gravacions per al segell Harmonia Mundi. En l’actualitat, Vera Martínez Mehner és professora de violí i música de cambra a l´Escola Superior de Música de Catalunya, i també és convidada a fer classes magistrals a Europa i els Estats Units.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com celebraràs Sant Jordi?