L'Orquestra Julià Carbonell recull el Mèrit Musical de l'any a Bellpuig en el seu 20è aniversari

REDACCIÓ
Publicat: 
26-11-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'Orquestra Julià Carbonell recull el Mèrit Musical de l'any a Bellpuig en el seu 20è aniversari
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Bellpuig

Avui ha tingut lloc al Teatre Armengol de Bellpuig, el tradicional Concert de Santa Cecília, amb la participació de diferents entitats musicals de la vila.

Just abans de començar, Antoni Pallés, coordinador general de la Fundació Julià Carbonell, Alfons Reverté, director de l’Orquestra i Joan Cortina, gerent de l’Orquestra, han recollit de mans de l’alcalde i de la regidora de cultura, Jordi Estiarte i Sandra Oriola, el guardó atorgat a l’Orquestra Julià Carbonell i que la reconeix aquest any, en motiu del seu 20è aniversari, com a Mèrit Musical de l’any.

Les entitats musicals de la vila, van atorgar aquest premi a l’Orquestra Julià Carbonell, per la seva tasca portant la música arreu del territori lleidatà, pel seu projecte social amb “Un matí d’orquestra”, on realitzen tallers i concert a entitats socials per afavorir l’accés a la cultura, concretament a la música, a persones vulnerables de centres amb discapacitat intel·lectual o gent gran amb dependència. I també pel seu pla pedagògic amb “l’Acadèmia OJC” on ofereix la possibilitat a estudiants que estiguin acabant el grau professional de música a la realització de pràctiques dins la formació.

El guardó, obra de l’artista bellpuigenc Carles Teixidor, reprodueix una part del sarcòfag del mausoleu de Ramon de Cardona en la que hi ha un tritó (un personatge amb cos humà, cua de peix i peus de cavall) amb un corn que representa i evoca la música.

La regidora de cultura, Sandra Oriola, ha fet un agraïment a les entitats musicals de la vila per la seva participació al concert de Santa Cecília i també amb l’elecció del Mèrit Musical. Segons Oriola, aquest fet posa de manifest que Bellpuig és musicalment una vila activa.

Antoni Pallés, ha agraït en nom de l’Orquestra Julià Carbonell l’atorgament d’aquest premi i ha explicat que ser a Bellpuig és com ser a casa ja que el primer concert que van fer després del concert de presentació a l’Auditori de Lleida va ser al Teatre Armengol de Bellpuig per inaugurar-lo, després de la seva restauració. Pallés ha explicat que els objectius del premi lliguen amb els objectius de l’orquestra i que siguin les entitats musicals qui l’escullen vol dir fer territori i treballar des de la base. Ha volgut fer un record al Sr. Jaume Vilà, que ens ha deixat recentment, i destacar persones com Josep Pont que va creure en el seu moment amb el projecte i els va animar a tirar-lo endavant. Segons Pallés l’Orquestra Julià Carbonell és un projecte compartit per moltes persones i aquest Mèrit se’l mereix tothom i el recullen per tothom.

Al concert de Santa Cecília hi ha participat aquest any, els alumnes de cor mitjà de l’Escola Municipal de Música, Bellpuig en Cor, l’Orfeó Joventut i la Banda Municipal de Música de Bellpuig.

Comparteix

També t'interessarà