L’UCI de l’Arnau vol permetre l’entrada a mascotes de pacients i a la musicoteràpia

M. MARQUÈS
Publicat: 
07-07-2018
Actualitzat: 07-07-2018 12:20
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L’UCI de l’Arnau vol permetre l’entrada a mascotes de pacients i a la musicoteràpia
  • L’UCI de l’Arnau vol permetre l’entrada a mascotes de pacients i a la musicoteràpia
  • L’UCI de l’Arnau vol permetre l’entrada a mascotes de pacients i a la musicoteràpia

El servei de Medicina Intensiva de l’hospital Arnau de Vilanova vol que les mascotes de pacients ingressats a la Unitat de Cures Intensives (UCI) puguin tenir contacte amb els seus propietaris, com a mètode de teràpia, així com també que els malalts puguin disfrutar de música en directe com a musicoteràpia. El cap de servei de l’UCI, Jesús Caballero, va assegurar que amb aquests mètodes milloraria l’atenció integral al pacient, dins del seu nou model d’humanització, “ja que està comprovat que la música relaxa i fa que el pacient reclami menys analgèsics”. En el mateix sentit, va explicar que hi ha malalts “que no tenen família però sí una mascota molt estimada, per això volem estudiar la possibilitat que puguin entrar a l’UCI, perquè hi ha estudis que indiquen que millora la recuperació del pacient”. De fet, va assenyalar que hospitals dels Estats Units ja apliquen aquesta tècnica, però encara no ha estat implantada a Espanya.

La nova UCI de l’Arnau es va inaugurar el mes de febrer passat i ha permès que els familiars directes dels ingressats puguin ser presents en qualsevol moment del dia –abans les visites eren limitades a dos hores– i s’ha ampliat fins a un màxim de sis hores les visites d’altres persones. “Ara puc estar en tot moment amb el meu marit, ell vol companyia i a més tenim televisió i llit de forma gratuïta, és tot molt més còmode”, va explicar Carmen Torrent, la dona d’un pacient ingressat.

A més, Caballero va destacar la tecnologia punta amb la qual compta la unitat, com una tablet amb la qual el pacient que no pot parlar es pot comunicar. També va subratllar altres millores com la reducció de soroll, que hi hagi llum natural i que es fomenti el son nocturn.

Comparteix

També t'interessarà