Maials dóna ‘vida’ a les cendres

A.S.C.
02-10-2019
  • Maials dóna ‘vida’ a les cendres

El territori cremat a Maials pel gran incendi originat aquest estiu a la Ribera d’Ebre es convertirà el cap de setmana en un museu a l’aire lliure. Una trentena d’artistes de tot Catalunya i de diferents disciplines es reuniran dissabte i diumenge al municipi per donar forma a les seues creacions a la zona afectada pel foc a través del land art, corrent artístic en el qual art i naturalesa van de la mà.

La iniciativa, que porta per nom Cendrart, és impulsada per l’Ateneu Maialenc Capitonya i té per objectiu “reivindicar tot el territori afectat per l’incendi”, 500 hectàrees a Maials i 5.000 en total, van assenyalar ahir els representants de Capitonya Lídia Sabaté i Francesc Sales durant la presentació de la iniciativa a la Diputació de Lleida.

Lily Brik, Jordi Jové, Marta Pruna, Joan Tanet Pujol, Dolors Simó o la britànica Sarah Misselbrook són alguns de la trentena d’artistes convidats d’entre unes 50 sol·licituds. Les intervencions tindran lloc d’11.00 a 19.00 hores a uns set quilòmetres del centre de Maials, a la partida de l’Espartell, que limita amb el terme de Flix. Per arribar a la zona cal prendre la desviació de la carretera C-12 al quilòmetre 102 que connecta amb la vella carretera de Flix.

La iniciativa compta amb la col·laboració dels municipis afectats (Maials, Bovera, Llardecans i la Granadella), la Diputació de Lleida i l’associació Rebrotem, que instal·larà un estand perquè aquells interessats puguin col·laborar amb donacions i així ajudar els damnificats per l’incendi.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta