Malalts de fibromiàlgia reclamen els seus drets

P.RODELLAR
10-05-2019
  • Malalts de fibromiàlgia reclamen els seus drets

Més de 150 entitats de tot Espanya es van manifestar ahir davant de les seus de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) dels respectius municipis per protestar per la nova guia de valoració sobre trastorns somatoforms (fibromiàlgia, síndrome de fatiga crònica, sensibilitat química múltiple i electrosensibilitat) elaborada per l’Institut Nacional de Salut (INS).

A Lleida, on hi ha més d’11.000 persones que tenen aquestes malalties, la protesta va congregar diverses persones que van reclamar més investigació i visibilitat. “Demanem que retirin aquesta guia immediatament i n’elaborin una altra tenint en compte l’opinió dels pacients i dels professionals especialitzats”, va explicar Lluís Segura, integrant de l’associació d’ajuda a persones amb aquestes malalties, Paicam. Segons Segura, aquest document centra l’origen d’aquestes malalties en problemes psicològics més que físics i això provoca que l’accés a prestacions i serveis socials sigui més costós. “Necessitem unitats especialitzades per a cada malaltia i que s’incrementi la investigació”, va afirmar.

La Coalició Nacional d’Entitats de Fibromiàlgia, Síndrome de Fatiga Crònica, Sensibilitat Química Múltiple i Electrosensibilidad, entitat convocant de les concentracions, ha recollit 24.000 firmes que donen suport a la seua postura en contra de la guia.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next