Marató de Sang a mig gas

M. CABELLO
11-01-2020
  • Marató de Sang a mig gas

La Marató de Donants de Sang, que se celebra fins al proper 17 de gener a tot Catalunya, va començar ahir a mig gas a Lleida. L’hospital Arnau de Vilanova va registrar un total de 59 donacions, vint menys que la jornada inaugural de l’edició de l’any passat. Així ho va assegurar la promotora de donació a l’hospital lleidatà, Laia Segura, que va apuntar que encara que “és una quantitat tres vegades més gran a la que registrem en una jornada ordinària de donació, està molt per sota del que vam aconseguir el mateix dia de l’any passat”. En aquest sentit, Segura va valorar l’inici de la campanya com a “fluix”, ja que “en altres edicions ja percebem un increment de donacions els dies previs a La Marató”.

A banda de les donacions de sang, cinc persones van donar plasma i una plaquetes. Els organitzadors, que preveuen que avui sigui un dels dies de màxima afluència pel fet de ser festiu, van animar els lleidatans a afegir-se a aquesta pràctica solidària “que salva vides”. La Marató de Donants de Sang, que aquest any arriba a la setena edició i que té com a objectiu aconseguir la participació de quatre-centes persones a la capital del Segrià (10.000 a tot el territori català), pretén restablir les reserves del Banc de Sang i Teixits de Catalunya després de les festes nadalenques, època en la qual baixen un 25 per cent els estocs a causa de la relaxació dels hàbits durant les vacances.

Per a alguns grups sanguinis, com el B negatiu i AB negatiu, les reserves estan sota mínims. Una de les novetats de la campanya d’aquest any és l’estrena de la cançó A la sang, de Lildami, i la posada en funcionament per part del Banc de Sang d’un servei de WhatsApp (677 071 756) per respondre a qualsevol consulta.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que les disfresses de Carnaval són sexistes?

Carregant...
Load next