Mariona Escoda i Antoni Tolmos, junts a Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
19-10-2022
Actualitzat: 19-10-2022 12:46
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Mariona Escoda i Antoni Tolmos, junts a Lleida
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

Mariona Escoda i Antoni Tolmos oferiran un concert íntim i ple de grans cançons i balades aquest dijous, a les 20.30 hores, a l’Auditori Municipal Enric Granados en el marc de LaTemporada Lleida.

La veu de la Mariona és considerada com una de les més brillants i encisadores del panorama musical català que l'ha convertit en la recent guanyadora del programa “Eufòria” de TV3. Al piano, el reconegut pianista Antoni Tolmos recrea uns arranjaments plens de sensibilitat i alhora de força al servei de la veu i d'un concert ple bellesa.

Les entrades (20 € general / 18 € Amic/Amiga de LaTemporada) es poden comprar a les taquilles de l'Auditori Municipal Enric Granados, Teatre Municipal de l'Escorxador i al web de LaTemporada Lleida.

Mariona Escoda

Nascuda el 2001, ha estat vinculada al món de la música des dels 5 anys. Primer en cant coral i més tard formant-se en violí, piano, cant clàssic i cant modern. També ha obtingut el certificat en els nivells 1 i 2 d’Estill Voice Training (Voice Craft) amb Viv Manning. Actualment compagina els concerts amb els seus estudis universitaris en logopèdia i la formació en cant.

Als 12 anys ja actuava com a cantant solista o violinista en vàries formacions i als 13 va guanyar el concurs de cant «Nadales Tolmos» a nivell dels Països Catalans. Aquest li va permetre protagonitzar la nadala «Nadal al teu costat». A partir d’aquí, ha col·laborat amb diversos músics, productores i varis programes de ràdio i televisió. Als 16 anys es va introduir en el món del teatre musical a nivell nacional, i als 17 en concerts de gran format com «Mamapop» a Lleida i Andorra.  Als 18 anys publica el seu primer single «8 de Març» composat en motiu del Dia internacional de la Dona, amb la lletra de l’escriptora i poetessa Maria-Mercè Marçal.  Als 20 anys publica el seu primer treball discogràfic «Tal com havia de ser».

Ja amb 21 anys Mariona esdevé la guanyadora de la primera edició del programa Eufòria de TV3 (2022). A més del guardó Mariona aconsegueix un contracte discogràfic amb Musica Global, cantar amb Miki Núñez la cançó de l’estiu de TV3 i Catalunya ràdio “Llums de Mitjanit” i participar en el disc de La Marató de TV3. Un mes més tard, es programen 2 concerts al Palau Sant Jordi de Barcelona amb un resum de les cançons d’Eufòria i els 16 concursants del programa. A partir d’aquí Mariona col.labora al concert 40 principales de Santa Cristina d’Aro, al Canet Rock Festival o al Cap roig Festival amb Miki Núñez, al Festival Jardins Terramar de Sitges amb Joan Dausà o al Festival Castell de Peralada amb el tenor Josep Carreras i l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

Antoni Tolmos

Pianista, compositor i conferenciant. És titulat Superior en Piano, Llenguatge Musical i Teoria de la Música. És Doctor en Filosofia i Ciències de lEducació. Expert en creativitat i improvisació musical. Coach Professional Certificat especialitzat en rendiment artístic. Actualment és professor d'Educació Musical i Comunicació Audiovisual a la Universitat de Lleida, de Creativitat a la Universitat Autònoma de Barcelona i de rendiment personal i coaching al Centre Doceo Training. Forma part com a conferenciant de la plataforma internacional “Ments a la carta”. És professor al Màster Internacional en Habilitats Toves. Ha estat Vicedegà de la Facultat de Ciències de l´Educació de la Universitat de Lleida.

És arranjador, productor i director artístic de diferents produccions discogràfiques per a altres artistes com Spring Riot, Marc Marzenit, Meritxell Gené, Mariona Escoda, Cercle de Borneo, etc. Director Musical del “No surrender Festival” dedicat a Bruce Springsteen. Director de les 4 primeres edicions de l'espectacle Mamapop. Fundador i Director de l'Orquestra Music Down integrada per músics amb discapacitats intel·lectuals i sense i també, juntament amb Down Catalunya, del projecte “Moments Down. Com sona la teva vida?” amb joves amb síndrome de Down. Creador i presentador del documental “identitat sonora” i del programa per a televisió “a 4 mans”. Creador del projecte i concurs “Nadales Tolmos” per a nenes i nens de 10 a 16 anys.

Comparteix

També t'interessarà