Marta Gubau presenta aquest cap de setmana seu llibre ‘Tenim un cor per a tu’

REDACCIÓ
16-07-2021
  • Marta Gubau presenta aquest cap de setmana seu llibre ‘Tenim un cor per a tu’

La gironina Marta Gubau presentarà aquest cap de setmana a les comarques lleidatanes el seu llibre  ‘Tenim un cor per a tu’, editat per Pagès Editors i que narra l’experiència viscuda per l’autora en primera persona durant i després de rebre un trasplantament de cor.

El primer acte tindrà lloc el dissabte 17 de juliol a les 21 hores a la Terrassa del Pavelló de Preixana amb la presència de les autores del llibre (Marta Gubau i Mariona Visa) i l’alcalde de la localitat de l’Urgell, Jaume Pané.

La segona presentació se celebrarà l’endemà diumenge a les 20.30 hores al Parc del Centenari de Golmés (davant de les piscines) amb la participació de les autores i la benvinguda del regidor de Cultura, Jordi Poch.

Sobre ‘Tenim un cor per a tu’ 

Gubau ha volgut recollir una experiència vital que pot ser útil per a altres persones i que vol sensibilitzar sobre la importància de fer-se donant d'òrgans. Es tracta d’un llibre escrit a quatre mans que ha comptat amb la col·laboració de Mariona Visa, professora i Doctora en Comunicació Audiovisual de la UdL i també amiga personal de l’autora. 

La vida de la Marta és tot un exemple de superació personal, ja que s’ha vist afectada per diverses malalties: entre elles un càncer, un ictus i finalment un trasplantament cardíac. La lluita per la supervivència és una constant fins que arriba un moment que ho canviarà tot: quan en ple concert de Sopa de Cabra al Festival de Cap Roig, li truquen de l’Hospital per dir-li “Tenim un cor per a tu”. 

Aquella trucada de la qual ja fa cinc anys, marcarà un abans i un després i la portarà a prendre una decisió: complir els somnis pendents amb els seus éssers estimats, família i amics. 

Escriure per renéixer

Tot i que fins ara la Marta mai havia tingut la necessitat d’escriure el que li havia passat durant anys, reconeix que el fet de fer-ho sabent que a partir d’ara es minimitzaran les vicissituds, ha estat com tancar una etapa i obrir-ne una altra.

Escriure m’ha suposat un procés catàrtic. He reviscut tot el que m’ha ocorregut mèdicament al llarg de la vida fins ara i ha estat dur i dolorós recordar segons quins episodis” explica.

El procés l’ha pogut compartir amb la seva amiga Mariona Visa, que l’ha ajudat en tot el procés de redacció i edició dels textos, que han anat elaborant al llarg de dos anys i que ara veuen la llum amb aquest llibre.

Sobre les autores

Marta Gubau i Comas · (Girona, 1974) · 

Gironina i de família nombrosa · aficionada al cinema, l’art i la música · m’apassiona la dansa i l’scrap · amant de les emocions i del creixement personal · mestra especialista en llengües estrangeres · llicenciada en psicopedagogia · màster en ingressos hospitalaris · lluitadora nata i supervivent · reinventant constantment el present · somiadora de dia, pensadora de nit · agraïda a la vida i a les oportunitats · vivint amb el cor obert ·            

Mariona Visa Barbosa (Lleida, 1979)

Doctora en Comunicació Social i professora de Comunicació i Periodisme Audiovisuals a la Universitat de Lleida. És autora de diversos llibres sobre la maternitat i els mitjans de comunicació. Amiga de la Marta des dels divuit anys, ha viscut com un aprenentatge vital, periodístic i literari el regal de poder escriure a quatre mans aquesta autobiografia mèdica.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta