Marta Romera, o com menjar bé ens fa feliços

LLEIDACOM / Miquel de Santiago
Publicat: 
22-03-2019
Actualitzat: 05-04-2019 12:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Marta Romera, o com menjar bé ens fa feliços

Molt joveneta, amb 23 anyets, la Marta Romera va iniciar la seva trajectòria professional com a periodista al diari ‘La Mañana’, d'on s'endú grans records, amistats i coneixements i experiència que li van permetre aprendre aquest ofici tan bonic. Ja en la darrera etapa, va començar a formar-se en dietètica i dietoteràpia naturista a Igem Institut, un centre de referència de Barcelona dirigit per Joan Guxens i Rosa Junyet, ambdós metges naturistes i kinesiòlegs holístics. Ja una vegada endinsada en aquest món de la dietètica, va trobar la felicitat llegint, escoltant, estudiant i aprenent tot allò relacionat amb el món de la salut i l’alimentació.

Tot aquest camí la va portar a estudiar el curs de kinesiologia holística al mateix centre i, a dia d’avui, està cursant el primer any del Grau de Formació Professional de Tècnic Superior en Dietètica i Nutrició a Ilerna Online, el qual compagina com a corresponsal de l’Agència EFE a Lleida i redactora del digital Lleida Diari.

El seu projecte de @martanaturalk va néixer el juny de l’any passat amb l’objectiu de mostrar el seu estil d’alimentació i, en definitiva, de vida. Els qui la coneixen ja saben que sempre li ha agradat cuidar-se i que la seva passió i dedicació per l’alimentació havia crescut molt en els darrers anys, fins al punt d’esdevenir pilars fonamentals a la seva vida. És per això que, davant les típiques preguntes que tothom li feia sobre “Què menges?”, va decidir fer el pas i endinsar-se en aquesta aventura de la qual està orgullosa d’haver emprès.

La Marta es defineix com una persona entusiasta i lluitadora. No es conforma amb qualsevol cosa quan parlem d’objectius i té clar que és millor anar a poc a poc i aconseguir els seus somnis, que anar ràpid i cremar les experiències sense gaudir-les. És evident que també és una apassionada de l’alimentació i dels estils de vida saludables. A tot això, cal apuntar que és una amant dels animals i que intenta ser el més respectuosa possible amb tot allò que m’envolta. “Valoro molt la felicitat dels petits moments i la sort de tenir la família i els amics que tinc”.

Va conèixer la kinesiologia holística gràcies a la Lídia Muñoz, referència en aquesta disciplina a Lleida. A casa seva va poder veure els magnífics resultats que donava aquesta teràpia natural i, fruit de l’amistat forjada amb la Lídia, es va engrescar a estudiar a Igem Institut. La kinesiologia holística és una tècnica que ajuda a detectar els possibles desequilibris del cos, els quals poden venir de quatre vessants: la química (flora intestinal, intoleràncies alimentàries...), l’emocional (estrès, traumes...), l’energètica (geopaties) o estructural (contractures, tensions, etcètera). “Entenc que sembli una mica complicat d’entendre i explicar, però visualment la kinesiologia s’entén perfectament i, una vegada l’has provat, apareix com una eina de per vida”, assegura la Marta. Com a exemple, personatges molt famosos com Leo Messi o el tenista Novak Djokovic, s’han tractat amb kinesiologia.

“Sovint em trobo a gent que fa esport diàriament, però que descuida moltíssim la seva alimentació, deixen de banda un aspecte fonamental que ens portarà a assolir una vida saludable”. La pota de la nutrició, diu, “és tant essencial que, fins i tot, sense ella, l’esport ni et sentirà, ni et rendirà igual”. “Si estàs ben alimentat i el teu estat de salut és òptim et canvia, directament, la vida”. La Marta ens ensenya que l’estat d’ànim, l’energia, les ganes i l’aspecte d’un mateix es compaginen creant una barreja perfecta. Ens insisteix en aquella dita que de ben segur hem sentit més d’una vegada, i és que l’alimentació és la nostra benzina. “Literalment som el que mengem”, el que ens fiquem a la boca arribarà, tard o d’hora, a cada racó del nostre organisme, entrant als òrgans i cèl·lules i passant per la nostra sang. “No creieu que són motius suficients per cuidar la nostra alimentació?”.

El fet de batallar en tants fronts ens porta a preguntar-nos com la Marta compagina la seva feina amb els estudis i les seves accions a les xarxes socials, actualitzades gairebé a diari. Té més feina que mai, però alhora es troba en l’etapa més feliç de la seva vida, perquè es troba estic fent el que més li agrada i, tal com ens ensenya la dita,  ‘sarna con gusto no pica’. Imparteix tallers i ‘show cookings on podem aprendre molt sobre ingredients i receptes saludables. Va començar a impartir-los amb la Lídia al centre Natural&Ment de Pardinyes, i el passat mes de novembre es va llençar a fer-los ella sola, amb l’objectiu de fer-ne molts i molts més. “És fantàstic poder estar en contacte directe amb la gent, veure que els hi arriba el que fas i que pots ajudar-los a que es trobin millor mitjançant l’alimentació”.

La Marta creu que la societat cada vegada està més receptiva i cuida la seva alimentació tot el que pot o sap, però que encara queda molta feina per fer. "La publicitat i els interessos de la indústria alimentària segueixen fent molt mal i intenten que la societat segueixi a un ramat que compra, menja i no pensa en si és bo pel seu organisme". En aquest sentit, apunta que en l’era de la sobreinformació en la que vivim hi ha, contradictòriament, molta desinformació en aspectes tant importants com l’alimentació. Considera que "hem de ser una societat desperta, que pensem, analitzem i valorem si allò que fem i decidim és l’òptim per nosaltres". En un marc més proper, a Lleida també hi ha de tot i menjar bé és relativament fàcil. "Tenim una horta magnífica que ens regala productes d’altra qualitat, de quilòmetre 0 i a preus molt raonables". Per aquesta i altres raons, "a Lleida, qui no mengi bé és perquè no vol!". 

Altrament, ens falta molt educació nutricional i formació sobre com portar una vida realment saludable. Això creu la Marta, tot afirmant que la nutrició hauria de ser una assignatura a l’escola. S'ha demostrat que moltíssima gent no sap com menjar i no hi ha hàbits saludables en aquest sentit. 

D’aquest nou camí emprès fa uns anys no hi canviaria res, li agrada tot i és molt feliç fent-ho. Es mostra orgullosa de la Marta en la que s’ha convertit, la qual “ha sabut escoltar el seu interior, que va caminant a poc a poc però amb pas ferm i que té clar el que vol i com ho vol”. La seva recepta preferida és la sopa de la seva mare. Més que un menjar, és una experiència que la transporta a la seva infantesa, amb aquell sentiment de protecció, estima i reconfort. La seva sopa serà, sempre, el seu millor bàlsam. 

D’aquí uns anys es veu vivint en una ‘casa’ amb una mica de jardí per a poder tenir el seu hortet, amb tomates i enciams, poder esmorzar i dinar a la llum del sol, i sopar al caliu de la lluna. També s’imagino formant la seva pròpia família i guiant a les persones a estimar i abraçar un estil de vida saludable. Tampoc ens parla de seguir dietes, ja que "una bona alimentació no és aquella que sempre està sotmesa a un règim, sinó que és lliure i té totes les respostes per a poder fer-te volar sense lligams, ni culpes, ni dubtes". 

En definitiva, la Marta ens confirma que una bona alimentació és la clau de la felicitat, i, si algú no ho creu, que li pregunti a ella mateixa. Us convencerà. 

Comparteix

També t'interessarà