Massalcoreig eludeix el perímetre dur

X. RODRÍGUEZ
16-07-2020
  • Massalcoreig eludeix el perímetre dur
  • Massalcoreig eludeix el perímetre dur
  • Massalcoreig eludeix el perímetre dur
  • Massalcoreig eludeix el perímetre dur
  • Massalcoreig eludeix el perímetre dur

Els veïns de Massalcoreig van rebre ahir amb satisfacció i alegria la decisió del jutge d’excloure’ls del confinament gairebé domiciliari que va entrar en vigor a les altres sis localitats del Baix Segre i Lleida, encara que segueix en el confinament perimetral de la comarca. El magistrat va considerar que no hi havia causes que justifiquessin més confinament ja que fins a l’1 de juliol només havia registrat un cas positiu. Carme Ballesté, veïna de la localitat, va explicar que quan diumenge es van anunciar les mesures “ens vam quedar de pedra perquè no ens ho mereixíem” i va apuntar que quedar fora del confinament va ser una “alegria”. Antoni Esteve, propietari del bar Esteve, va assegurar que “vam rebre amb una mica de ràbia i impotència” les estrictes mesures que va proposar el Govern perquè “no ens mereixem estar confinats”. Toni Ballesté, agricultor, va dir que veu “una mica de desorganització de tots els governants”.

L’alcaldessa, Montserrat Jové, va explicar que “al no tenir casos no vèiem comprensible que ens posessin al mateix paquet dels set pobles i demanàvem una mica de relaxació dins del confinament perimetral que ja tenim”. Va dir que “vam fer arribar unes cartes a la Diputació, a la delegació del Govern i al conseller d’Interior, Miquel Buch, fent aquesta petició”. Jové va assegurar que actualment no tenen casos actius de coronavirus.

Davant de l’exclusió de Massalcoreig, l’ajuntament de la Granja d’Escarp també ha demanat quedar fora d’aquest confinament més estricte al considerar que està en una situació similar. L’alcalde, Manel Solé, va afirmar que també tenen tres casos acumulats i va assenyalar que “dilluns van donar l’alta a un, aquesta setmana la donaran a un altre i la setmana que ve, al tercer”, així que “ens quedem sense positius”. Solé va dir que “no s’entén que el jutge exclogui Massalcoreig i no ho faci amb nosaltres”. Va assegurar que hi ha veïns “perplexos” per la situació. Per això han demanat a la Generalitat i al consell del Segrià que se’ls deixi fora de les mesures i que mentre es revisa la seua situació “hi hagi la possibilitat d’obrir la piscina”. L’alcalde de Seròs, Josep Antoni Romia, va assenyalar que “els municipis, en funció de com avanci la situació, anirem demanant alleujar les mesures”. L’edil d’Aitona Rosa Pujol i el de Torres de Segre Joan Carles Miró també van defensar que la Granja d’Escarp pugui quedar fora del confinament.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria de contemplar la violència vicària com a violència de gènere?