⏯️ Membres de RESCAP-2 celebren a les Borges l'alliberament del peatge

ACN
01-09-2021
  • ⏯️ Membres de RESCAP-2 celebren a les Borges l'alliberament del peatge
  • ⏯️ Membres de RESCAP-2 celebren a les Borges l'alliberament del peatge
  • ⏯️ Membres de RESCAP-2 celebren a les Borges l'alliberament del peatge
  • ⏯️ Membres de RESCAP-2 celebren a les Borges l'alliberament del peatge

Membres de la plataforma RESCAP-2, que aglutina entitats i partits de les Garrigues i la Conca de Barberà, han celebrat l'aixecament del peatge de l'AP-2 a l'alçada de les Borges Blanques. L'entitat que fa 9 anys que reivindica l'alliberament de l'autopista ha congregat una trentena de persones i s'ha viscut amb satisfacció el moment en que han accedit a la via els primers usuaris sense haver de pagar. Ara, des de l'entitat es reclama la millora de la via alliberada amb la creació de nous accessos, concretament a Juneda – Castelldans i a Artesa de Lleida – Puigverd. Així mateix, també s'ha fet una crida a millorar el transport públic a les Garrigues per reduir la sinistralitat a l'N-240.

A banda de reclamar la creació de nous accessos a l'AP-2 per fer la una via més permeable entre Lleida i les Borges Blanques, la Plataforma considera que la construcció de les rotondes de Juneda promeses per l'Estat, i que s'han reclamat històricament des del territori, han de ser una prioritat en els pressupostos estatals de l'any 2022.

L'entitat no comparteix la posició de l'equip de govern de les Borges Blanques, que insisteix en el desdoblament de l'N-240 entre Lleida i la capital de les Garrigues, malgrat l'alliberament del peatge. Lamenten que es continuï reclamant la construcció d'aquesta "autovia" sense veure amb quina fluïdesa i intensitat quedarà el trànsit de l'N-240 ni esperar els resultats de l'estudi de mobilitat que ha encomanat el ministeri, del qual se n'esperen dades objectives sobre les necessitats reals de mobilitat a la zona.

L'acte de celebració de l'aixecament del peatge també ha volgut servir per reivindicar la millora del transport públic a les Garrigues, tant per reduir la sinistralitat de l'N-240 així com a mesura de sostenibilitat amb motiu de l'emergència climàtica. En concret, l'entitat ha demanat a la Generalitat la posada en funcionament del bus exprés entre les Borges Blanques i Lleida, anunciat fa set anys, i també la implementació immediata de la xarxa Rodalies Lleida i que aquesta inclogui el corredor Lleida-Montblanc.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta