Menors sense escolaritzar deambulen pel Barri Antic

M. MARQUÈS
09-10-2018
  • Menors sense escolaritzar deambulen pel Barri Antic

Veïns de la plaça del Dipòsit, al Barri Antic, van alertar ahir que hi ha un grup de menors sense escolaritzar que deambula pel barri. “Fa un parell de mesos que uns vuit menors d’entre vuit i dotze anys passegen pel barri amb actitud violenta i ens estranya que un mes més tard del començament el curs escolar se’ls continuï veient al matí i a la tarda”, van explicar.

Les mateixes fonts van informar ahir de la seua presència la Guàrdia Urbana. “Ens han dit que miraran què hi poden fer”, van afirmar. “Els hem vist atracant un home i diumenge passat en perseguien un altre”, van assegurar. “Entren en locals i intenten accedir a habitacions o magatzems i si els crides l’atenció et responen amb actitud violenta perquè saben que al ser menors de 16 anys no els poden fer res”, van denunciar. En aquest sentit, van assegurar que els començaran a gravar en vídeo per mostrar a la policia el que fan.

Els veïns consideren que el més greu és que no vagin a l’escola. “No és normal i estem segurs que ningú dels serveis socials els controla”, van afegir. Els veïns van explicar que viuen amb els seus pares en pisos okupats dels blocs de la plaça dels Gramàtics.

“No és cert que hi hagi patrulles permanents com va dir la Paeria”

El president de la plataforma del Pla de l’Aigua, Josep Maria Muñoz, va assegurar ahir que “no existeix cap patrulla permanent d’urbans que patrulli pel Barri Antic”, després que l’alcalde, Fèlix Larrosa, ho ordenés el passat 18 de setembre per donar més tranquil·litat als veïns, així com també per la Mariola. “Tenim molts problemes d’incivisme provocat per les drogues i després de trenta anys algú hauria de responsabilitzar-se’n perquè deixem de ser un punt de venda habitual”, va denunciar i va assegurar que això milloraria si hi hagués una patrulla fixa. També va criticar la brutícia de diversos carrers per part de les persones que els freqüenten. “La solució no és que hi passegin agents cívics, sinó que hi hagi algú permanent dels serveis socials”, va afirmar.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta