Mercat amb bona salut

M. MARQUÈS
03-11-2019
  • Mercat amb bona salut
  • Mercat amb bona salut
  • Mercat amb bona salut

Formatges, melmelades, panadons, coques, licors, embotits, productes confitats, ametlles, cosmètics i cerveses van protagonitzar ahir el desè aniversari del Mercat de l’Hort a Taula. Un total de 25 productors de llocs com l’Horta de Lleida, la Ribagorça, el Pla, l’Urgell i la Segarra van oferir ahir tastos, maridatges, jornades divulgatives i regals durant tot el dia a la plaça Sant Joan, a part de vendre els seus productes.

Amb motiu d’aquest aniversari, l’esdeveniment ha canviat el nom a Mercat de l’Hort i ha renovat la imatge que l’identifica. En els inicis, es duia a terme el primer diumenge de cada mes a la plaça Sant Joan i fa un any es va traslladar als dissabtes. “La gent ha canviat la manera de comprar”, va afirmar Albert Porté, coordinador del Mercat, que va explicar que “abans s’adquirien grans quantitats, però al cap de tres anys la gent va deixar de venir els diumenges. Igualment, ara el client fa petites compres, ja que els costums han canviat i només adquireix els productes que li agraden a ell”.

Tot i així, va assegurar que, “per als paradistes, el Mercat és una plataforma per donar a conèixer els nous productes amb tastos i comprovar si funciona o no per treure’l al mercat”. Porté va assegurar que el “dissabte és un dia adequat”. Va dir que la Paeria els ha demanat que participin en més activitats i “ens sembla bé perquè així ens donem més a conèixer”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta