Mercè Humedas, o com fer de la llum la protagonista de 1.200 quadres

LLEIDACOM/ Griselda Mas
Publicat: 
30-05-2018
Actualitzat: 29-08-2019 22:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Mercè Humedas, o com fer de la llum la protagonista de 1.200 quadres
  • Mercè Humedas, o com fer de la llum la protagonista de 1.200 quadres
  • Mercè Humedas, o com fer de la llum la protagonista de 1.200 quadres

Us heu pres mai un any sabàtic? D'aquells que dius: "Necessito desconnectar de tot i després ja veuré que faig". Doncs bé, la protagonista d'avui és la delineant i pintora Mercè Humedas, que va donar-se un any sabàtic ja fa molts anys i la cosa és que li va anar molt bé. Tan bé que va decidir el rumb de la seva vida en l'àmbit professional. “Sempre estic d'any sabàtic”, diu amb un somriure la pintora.

"Ni recordo quan vaig començar a pintar. Era molt petita però, sí que és veritat que pintava amb la meva mare, ja que ella tenia un taller de pintura.", explica la Mercè. Va començar estudiant delineació alhora que també feia Belles Arts. La vida anava passant i ella anava pintant i fent alguna exposició fins que farà 20 anys es va quedar sense feina. En aquell moment va decidir fer un any sabàtic i desconnectar de tot. Va ser a partir de llavors que la vida la va portar a ser una màquina de pintar quadres. "Porto el recompte de totes les meves obres i fins avui he pintat 1.200 quadres", explica la pintora. Al·lucina!

La Mercè dóna forma a les seves obres amb oli o acrílic, aconseguint una pintura realista i contemporània. "Pinto les coses que veig i que em són més properes. Em munto escenes al taller i després ho pinto", comenta la Mercè. Muntanyes de llibres, finestres, clavegueres o baüls plens de rellotges són algunes de les representacions que trobareu en els seus quadres. Però realment els elements que no falten ni faltaran mai en aquests són la llum i l'atmosfera, molt inspiradors i importants per a la Mercè. Per cert! Es veu que li encanta representar tots aquests elements i més en quadres gegants, ja que són “més pensats” i els presenta a concurs.

L'historial d'exposicions de la Mercè, tant individuals com col·lectives, és molt extens: ha rondat quasi tota Espanya i en exposicions col·lectives ha arribat fins a Itàlia i França. A nivell local, normalment podreu veure alguna de les seves obres a l'Espai Cavallers. "Sempre m'agrada estar a les inauguracions", afirma la pintora. Ja sabeu, quan presenti una nova exposició, la veureu per allí, com la que va presentar el passat divendres 25 al Vendrell o avui a Màlaga. No para!

Els premis tampoc passen desapercebuts: compta amb uns 250 en pintura ràpida i 50 en pintura seca, es a dir, aquells quadres grans que li agrada pintar i que posteriorment els presenta a concurs. 

Després de set anys sense exposar de forma individual, la Mercè ha presentat aquest juliol la seva exposició ‘Paisatges viscuts’ a l'Espai Cavallers, que ella considera 'casa meva', i on ha deixat patent l'eix de la seva obra, el pas del temps, tema recurrent en la seva obra. Humedas ha manifestat que l’objectiu de la mostra no ha estat, 'provocar certa emoció' entre el públic i que aquest no es quedi 'indiferent' amb el que veu.

Comparteix

També t'interessarà