Mercè Porté, nova presidenta de les Infermeres de Lleida

REDACCIÓ
14-09-2020
  • Mercé Porté, nova presidenta d'Infermeres de Lleida

Mercè Porté ocupa, des del passat 9 de setembre, la presidència del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) per acord de la junta de govern de l'entitat i en substitució de  Montserrat Gea que deixa la presidència que ocupava des de 2017, després que el passat dia 7 fos nomenada nova directora general de Professionals de la Salut.

Mercè Porté Llotge té una àmplia experiència en gestió d'organismes col·legials, tant a Lleida –on ha ocupat els càrrecs de tresorera i vicepresidenta– com a Catalunya –on ha estat consellera del Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC)–. Diplomada en Infermeria per la Universitat de Lleida (UdL) i grau per la Universidad de León, Porté exerceix des de 1994 en l'àmbit de l'Atenció Primària i, en l'actualitat, és directora del CAP Onze de Setembre de Lleida. Màster en Investigación en Cuidados per la Universidad Complutense de Madrid, també ha cursat tres postgraus (d'Infermeria Comunitària; de Promoció i Educació per la Salut; i de Cures Pal·liatives en Infermeria) sent una gran coneixedora de la Salut Pública i la pràctica assistencial; especialització que li ha valgut la participació en nombrosos Comitès Científics i la tutorització d'alumnes en formació de pregrau de la UdL.

La nova presidenta en funcions compta amb Jordi Ballesté (fins ara vocal 3r) com a vicepresident i es mantenen en el càrrec Miquel Àngel Calderó (secretari), Mariona Rocaspana (vicesecretària), Mercè Folguera (tresorera), Anna Quintanilla (vocal 1a), Lourdes Terés (vocal 2a) i Ana Isabel Fernández (vocal llevadora). La tercera vocalia passa a mans d'Anna Teixiné (fins ara vocal 4a) que és substituïda per Esther Rubinat que era la suplent primera de la junta. A banda, Maria Montserrat Duch i Miquel Àngel Calderó seran els representants de la infermeria lleidatana en el Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC).

Continuïtat i lideratge infermer

La reestructuració del COILL s'ha abordat en el marc d'una junta extraordinària i en un clima de satisfacció pel posicionament adquirit per les infermeres i infermers de Lleida en el sistema de Salut i la vocació de formar part de l'elit assistencial i investigadora; mitjançant la defensa de la professió, la formació, la recerca i l'adscripció del col·lectiu al moviment mundial Nursing Now.

En aquesta línia, s'han succeït les felicitacions i agraïments entre la presidenta sortint –Montserrat Gea– i Mercè Porté que han coincidit que "la infermeria de Lleida té molt a dir i, sobretot, en un moment tan delicat com el que vivim. La crisi sanitària de la Covid-19 ha vingut a examinar les febleses i les fortaleses de la professió i del sistema de salut. Que les infermeres tinguem representació en tots els nivells: assistencial, acadèmic, polític… és la millor forma per garantir l'accés universal al sistema de salut d'una població que ens té com a garants i mereix una atenció de qualitat amb una visió holística".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta