Més d'11.000 persones van visitar 'La Factoria dels Reixos' de Lleida

ACN
14-01-2021
  • Més d'11.000 persones van visitar 'La Factoria dels Reixos' de Lleida

Un total de 11.378 persones van assistir a l'espectacle 'La Factoria dels Reixos' que la regidoria l'Ajuntament de Lleida va coordinar aquestes festes de Nadal com a substitució de la tradicional cavalcada de Reis, anul·lada enguany per la covid-19. 'La Factoria dels Reixos' es va representar entre el 2 i el 5 de gener al pavelló Barris Nord. Les dades les ha donat a conèixer aquest dimarts, el regidor de Joventut, Festes i Tradicions de la Paeria, Ignasi Amor, en la comissió municipal de Cultura. Davant la "bona acollida" de l'espectacle, Amor ha assenyalat que en les pròximes setmanes l'Ajuntament de Lleida estudiarà la seva viabilitat de cara a les pròximes festes de Nadal i Reis.

Amor ha detallat que van participar en el muntatge i en el seu desenvolupament 70 professionals del sector del so, llum, decoració, fabricació de mapping en 3D, a banda dels compositors que van crear les cançons 'Tortell' i 'Carrosses dels Reixos', estrenades per a l'espectacle, així com el guió i contingut de tota la funció. 6 companyies de teatre, 6 bandes de música i prop de 50 d’artistes de la ciutat de Lleida van fer possible la posada en escena de 'La Factoria dels Reixos', que es va representar entre el 2 i el 5 de gener al pavelló Barris Nord, amb un total de 24 funcions amb un aforament màxim de 500 persones cadascuna.

Davant la bona acollida de l'espectacle, Amor ha obert la porta a donar-li continuïtat en les pròximes festes de Nada i Reis. "Tenim ganes de repetir-ho pels ínputs que ens han fet arribar tant els artistes com la ciutadania i poder millorar aquesta oferta que s'ha creat nova i pot tenir continuïtat el 2022", ha dit. El pròxim espectacle ja es treballaria durant aquest any amb la idea que cada any les representacions siguin diferents, dotar-les de més contingut i ampliar la presència d'artistes, ha indicat el regidor.

D'altra banda, en la comissió informativa per a les Polítiques de Gestió Cultural i de Joventut, també s'han informat favorablement el conveni de col·laboració entre la CCMA i l'Ajuntament de Lleida per a la promoció i difusió de les activitats culturals de l'Animac (edicions 2021 i 2022), així com la ratificació del conveni de col·laboració amb la Fundació Banco Santander per a la realització del projecte educatiu 'Els més petits visiten La Panera'.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?