Més de 150 persones exigeixen parar les obres a l’abocador de Riba-roja

M.MOLINA
14-04-2019
  • Més de 150 persones exigeixen parar les obres a l’abocador de Riba-roja

Detractors i partidaris de l’abocador industrial de Riba-roja, a Ribera d’Ebre, van coincidir ahir a la zona on han començat les obres de l’abocador de residus industrials no perillosos per exigir que es paralitzin, segons els contraris al projecte, i que prossegueixin amb el suport del Govern, per als seus defensors.

Entre 150 i 200 persones de Maials, Llardecans i Almatret, al Segrià, i també dels onze municipis de Ribera d’Ebre contraris a la iniciativa (tots menys Riba-roja, Ascó i Tivissa) es van congregar davant de les obres de l’abocador per exigir que s’aturés immediatament. La manifestació estava organitzada per les plataformes Ribera Digna i Almatret Net amb el suport dels consistoris i va sortir en caravana des de Maials fins al punt que acollirà la instal·lació. Allà van brandar pancartes amb lemes com “Territori Net, no a l’abocador de Riba-roja” o “La merda cadascú la seva”. El portaveu d’Almatret Net, Francesc Gironés, va reconèixer amb desànim que “les obres estan més avançades del que pensàvem” i va afegir que “la tramitació del projecte s’ha fet d’amagat, obviant l’opinió de la majoria del territori”. Van remarcar que no s’aturaran fins que es parin i que compten amb el suport del Govern, els ajuntaments i els consells del Segrià i Ribera d’Ebre.

Els favorables al projecte, una desena de persones, van explicar als detractors que l’abocador és un aval de futur en una zona despoblada que quedarà desertitzada, a la qual cosa els opositors van ressenyar que no serà un benefici que els residus es quedin allà quan els promotors tanquin i marxin, es produeixin filtracions al territori i no hi hagi més aportació econòmica i van recordar que l’abocador és més a prop de Maials i Almatret que de Riba-roja. Les obres de l’abocador de residus industrials no perillosos van començar a principis de mes després d’obtenir la llicència municipal que va provocar el cessament de l’alcalde de Riba-roja per part de Territori com a delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Antonio Suárez que, per la seua part, ha deixat el PDeCAT, i es presentarà com a independent. Els opositors a l’abocador preveuen tallar avui la C-12 entre les 17.00 i les 18.30 hores.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta