Més de 17.000 turistes visiten Lleida en els primers sis mesos de l’any

REDACCIÓ
18-07-2019
  • Més de 17.000 turistes visiten Lleida en els primers sis mesos de l’any
  • Més de 17.000 turistes visiten Lleida en els primers sis mesos de l’any

El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà ha fet balanç del primer semestre de l’any, durant el qual el nombre de turistes turistes s'ha incrementat en prop de l’1,5% respecte al mateix període de l’any anterior. “Estem a prop dels 17.500 visitants durant el primer semestre i vull destacar, com a curiositat, que els segons visitants d’origen estranger que tenim són els nord-americans, per darrere dels francesos i per davant dels anglesos”, ha assenyalat Cerdà des de la parada de sortida del Bus Turístic, que torna a recórrer els principals punts d’interès de la ciutat fins a l’11 de setembre. “Necessitem que Lleida sigui una marca turística molt important. Donar aquest missatge de Lleida com a ciutat turística és un dels objectius que em marco per aquests quatre anys que estaré al front d’aquesta regidoria”, ha afirmat el tinent d’alcalde.

Pel que fa a les visites, Cerdà ha indicat que es mantenen les rutes pels principals punts d’interès a la ciutat, com són l’Eix Comercial, el conjunt monumental del https://www.lleida.com/eix-comercial-de-lleida, a càrrec del Consorci del Turó, i el Castell dels Templers, amb visites per a tots els públics, sent la de la Cuirassa, l’antic barri jueu recuperat recentment, la proposta “estrella”. A més, el regidor ha agraït la col·laboració dels patrocinadors que fan possible les activitats de Turisme de Lleida, com són Ekke, que patrocina el Bus Turístic, i Paradores, Cafès Batalla, Pastisseria Llaràs, Casa Roig, Nomon i Agrobotiga de Fruits de Ponent, que col·laboren amb les visites guiades.

Àmplia programació pel turisme familiar

Turisme de Lleida ofereix una àmplia programació de visites guiades per aquest estiu. Al Castell dels Templers s’han programat tant visites diürnes com nocturnes, adreçades a diferents públics, tant per residents com per a visitants forans. El ja popular ‘Templer per un Dia’ passa ara a ser ‘Templer per una Nit’. Una activitat especial recomanada per a famílies amb nens, per la qual cal fer reserva prèvia, ja que les places es limiten a 35 persones per passi. Hi ha previstes visites els dies 20, 25 i 30 de juliol i 7, 17, 22 i 31 d’agost.

Al marge del ‘Templer per un Dia’, Turisme de Lleida també preveu 7 visites guiades nocturnes a la Poderosa Comanda de Gardeny pels dies 3, 8, 15 i 27 d’agost. A més, es tornen a programar els tallers infantils ‘Els cavallets del Temple’ avui i els dies 31 de juliol i el 14 i 28 d’agost. A banda d’aquesta programació, el Castell dels Templers està obert al visitant, de dimarts a diumenge, de 10 del matí a 2 del migdia.

Cal recordar també la promoció que fa Turisme de Lleida durant els mesos d’estiu pels usuaris del bus turístic, que pugin fins al Turó de Gardeny amb aquest transport. Tots ells tenen l’entrada gratuïta per visitar el monument i visualitzar l’audiovisual que explica la història dels templers

Canvis en les visites a la Cuirassa

La novetat de la temporada d’estiu radica en la programació i l’horari de la ruta ‘Les veus de la Cuirassa’ (el parc al barri medieval jueu). S’incrementa el nombre de visites programades, ja que es passa d’una mensual a quatre cada mes. Les pròximes seran els dies 18 i 27 de juliol i 1, 10, 13 i 24 d’agost. Es modifica l’horari, que passa de diürn a nocturn, i la part final del recorregut també es veu alterada, ja que es clou a l’interior del Parador Nacional amb una copa de cava pels visitants.

La darrera de les novetats de la programació d’estiu de Turisme de Lleida la presenta el ‘City Tour’, la visita guiada al cor de la ciutat, que ara amplia la seva cita dels diumenges a tots els dilluns. Es tracta d’una agradable ruta panoràmica a peu, des de la part baixa de la ciutat, seguint un dels eixos comercials de vianants més llargs d’Europa fins a coronar el turó de la Seu Vella. La ruta passa per la Capella Peu del Romeu (on s’explica el pas del camí de sant Jaume i la tradició dels fanalets), la Catedral Nova (llegenda de la Verge del Blau), l’Antic hospital de Santa Maria (d’hospital de pelegrins i pobres a centre cultural), l’avinguda Marques de Blondel: precursor de l’aigua a Lleida, la plaça Sant Francesc i les cases modernistes, la Paeria (Palau Medieval i seu del govern Municipal) i Indíbil i Mandoni (cabdills Ilergetes), per acabar al Conjunt Monumental de la Seu Vella.

Les visites guiades tenen un preu de 5 euros, però són gratuïtes per als menors de 13 anys. El punt de sortida és els dies indicats, a les 11.30 hores, des de l’Oficina de Turisme de Lleida, al carrer Major, 31. Les visites al Castell dels Templers de Gardeny comencen a les 12 del migdia, amb sortida des del mateix Castell. Les activitats nocturnes estan programades a les 20.30 hores, mentre que els tallers d’‘Els Cavallets del Temple’ s’iniciaran a les 10.30 hores.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?