Més de 200 alumnes de cinc instituts de Lleida reten homenatge a les víctimes de l’Holocaust

REDACCIÓ
27-01-2022
  • Més de 200 alumnes de cinc instituts de Lleida reten homenatge a les víctimes de l’Holocaust

Més de dos-cents alumnes de cinc instituts de Lleida han participat aquest dimecres en un acte al Teatre Municipal de l’Escorxador per a retre homenatge a les víctimes de l’Holocaust, amb motiu del Dia Internacional que recorda la seva figura i que es commemora avui 27 de gener. L’acte ha comptat amb la participació de la tinent d’alcalde d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, qui ha introduït l’acte i ha destacat la importància de preservar la memòria d’aquests fets tan tràgics per recordar les víctimes i evitar que mai es repeteixin.

La trobada està organitzada pel grup de treball Memòria DEMD (Exili, Deportació i Holocaust) i enguany, seguint el lema mundial “One Day”, es centra en l’exili i el dia de la fugida de Catalunya cap a França (1939) entès com el dia que comença un canvi que va portar a molta gent a patir l'Holocaust.

Hi ha participat alumnat dels centres instituts Guindàvols, La Mitjana, La Caparrella, Almenar i Josep Lladonosa. L’Ajuntament de Lleida col·labora en l’organització de l’acte, juntament amb el Departament d’Educació i el Memorial Democràtic.

El programa de la jornada ha inclòs una commemoració amb encesa d'espelmes i un minut de silenci en record de les víctimes, una xerrada-col·loqui amb Llibert Tarragó, que ha presentat el seu llibre “Heretar Mauthausen”, escrit a partir de les experiències del seu pare en aquest camp de concentració nazi on va fundar una biblioteca, i una representació teatral a càrrec dels alumnes de l’institut Guindàvols. 

Aquest diumenge, a les 12.00 hores, l’Ajuntament de Lleida organitza un acte institucional en commemoració del Dia Internacional de les Víctimes de l’Holocaust, que tindrà lloc davant l’escultura FITA, al carrer Jaume II, 55.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta