Més de 2.000 persones han disfrutat aquest any al Dansàneu

REDACCIÓ
09-07-2018
  • Més de 2.000 persones han disfrutat aquest any al Dansàneu

Unes 2.000 persones han assistit als espectacles de Dansàneu al llarg de nou dies del festival de cultura del Pirineu, que va finalitzar ahir. Els organitzadors del festival, el Consell Cultural de les Valls d’Àneu, van avançar, a l’espera de les xifres finals, que els cursos de formació han comptat aquest any amb més seguiment, ja que també es van fer activitats dirigides als nens de l’Esplai d’Esterri d’Àneu, mentre que s’ha detectat una lleugera disminució de públic en relació amb els aforaments grans, sobretot els programats per divendres, encara que no ho van considerar significatiu.

“El nostre objectiu és clarament el treball en xarxa a fi d’afavorir la creació a partir de materials amb arrels però amb visió i llenguatge complexos contemporanis”, va assegurar la directora del Dansàneu, Rut Martínez. “Totes les transicions són difícils: creiem fermament que el model és bo, parlem d’un festival d’exhibició que no oblida la formació –que és a l’ADN del mateix Dansàneu– i que situa en la posada en comú, en el directe realitzat en uns espais únics i amb valor afegit el seu tret distintiu, la seua singularitat.”

L’edició d’aquest any, amb un total de 26 espectacles, ha estat un festival amb més dansa i amb un impuls ferm per a la creació de nous projectes, que no s’oblida de les arrels ni de la tradició, sinó al contrari, convida els artistes a crear a partir d’aquesta premissa. Patrimoni cultural i natural que serveix d’inspiració a artistes amb recorregut internacional.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?