Més de 20.000 persones sensibilitzades amb el projecte "Voluntariat Promotor de la Salut" de Creu Roja Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
01-03-2021
Actualitzat: 01-03-2021 17:21
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Preview ajuts Creu Roja Lleida
    Peu de foto: 
    Imatge: Creu Roja Lleida

Amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat, el Departament de Treball, Afers Socials i Família i el vistiplau dels consistoris pertinents; el departament de Salut Socors i Emergències de la Creu Roja de Lleida va posar en marxa el passat mes de gener el projecte “Voluntariat Promotor de la Salut”,  un programa que té com a objectiu sensibilitzar la població i molt especialment la població en risc de vulnerabilitat sobre la necessitat de seguir les indicacions de les autoritats sanitàries per tallar les cadenes de transmissió comunitària. Es tracta també d’apel·lar a la responsabilitat individual i col·lectiva per fer frenar la corba de contagis per COVID19.  En dos mesos de funcionament, més de 20.000 persones arreu de les comarques lleidatanes ja han estat sensibilitzades.

Les accions s’adrecen especialment a la població en general i també als col·lectius vulnerables de la població, i es realitzen en aquells municipis del territori lleidatà amb una situació epidemiològica complicada per un augment de casos.

Activitats de sensibilització dirigides a la població en general

Activacions epidemiològiques: Com auxiliars dels poders públics, restem a la disposició de l’avís del departament de Salut per activar patrulles d’agents sensibilitzadors que actuen en aquelles zones on pot haver risc de transmissió comunitària per a la població. Des de gener de 2021 fins ara hem fet 44 actuacions arreu de la demarcació de Lleida, amb 9.446 persones ateses i 14.614 mascaretes entregades. Pel que fa al voluntariat, hem comptat amb 140 places d’acció voluntària cobertes.

Intervenció comunitària amb motiu de les eleccions del 14F: Un dispositiu de 14 voluntaris i voluntàries amb formació d’agents informadors COVID19, van proporcionar suport a  un total de 6 col·legis electorals de la ciutat de Lleida, arribant a 9.880 veïns i veïnes de la capital del Segrià.

Activitats dirigides a la població en risc de vulnerabilitat

Tallers de “Súper Agents de Salut”

Amb l’objectiu motivar els i les alumnes d’educació primària en el seguiment de les recomanacions, duem a terme xerrades  de sensibilització per convertir els infants en Super Agents  de Salut que vetllen per la seva seguretat i la de la seva família i amics, seguint les recomanacions i recordant als seus contactes que han de seguir les regles del joc, per jugar de forma segura. Hem començat per aquells col·legis que reuneixen un alumnat exposat a risc d’exclusió socioeconòmica, per empoderar els infants com a agents transformadors de la societat i dotant-los de mascaretes perquè tant ells, com els seus familiars, puguin prevenir la transmissió comunitària. Fins a finals de febrer, hem fet aquesta activitat de sensibilització a 8 centres educatius de primària de Lleida i altres localitats de la demarcació arribant a 486 alumnes sensibilitzats i hem entregat 14.580 mascaretes per tal de fer-les arribar al seu entorn familiar més immediat.

Intervencions amb persones sense llar

Davant la necessitat de conscienciar la població vulnerable i dotar-la de mascaretes per prevenir el contagi, estem col·laborant amb diferents entitats del territori per donar aquest servei a aquelles persones que ho necessiten. Fins ara hem sensibilitzat 348 persones usuàries i hem repartit 5.500 mascaretes.

Les accions es duen a terme gràcies a la participació de més de 150 voluntaris i voluntàries arreu de la demarcació, amb formació específica com a agents informadors i informadores COVID19 que ja han realitzat unes 200 hores d’acció voluntària.

Comparteix

També t'interessarà