Més de 30 cigonyes mortes a la línia de l’aeroport Lleida-Alguaire

R. R.
14-08-2019
  • Més de 30 cigonyes mortes a la línia de l’aeroport Lleida-Alguaire

Els cadàvers electrocutats de 32 cigonyes i un milà negre han aparegut en menys d’una setmana al peu de la línia elèctrica que subministra a l’aeroport d’Alguaire. Els Agents Rurals van recollir gairebé totes les aus mortes entre els dies 3 i 4 d’aquest mes, mentre que van trobar dos exemplars més en una altra inspecció el dia set.

Dilluns passat van rebre els resultats de les necròpsies, que van verificar l’electrocució com a causa de les morts. Ara reclamaran a Endesa, titular de la línia, que apliqui mesures de seguretat per evitar noves morts. En cas contrari, portaran el cas davant de la Fiscalia.

Fonts dels Agents Rurals van indicar que la presència freqüent d’aus a la zona afavoreix les electrocucions en una línia que, afirmen, no disposa encara de les mesures de seguretat que Endesa ha implantat ja en altres de les seues infraestructures. La companyia, per la seua part, va apuntar que encara no ha rebut l’informe dels Agents Rurals i va avançar que estudiarà el succés i quines mesures aplicar per evitar la mort d’aus. Un episodi similar en un altre tram de la línia anys enrere va acabar amb obres per millorar la seguretat. Aquesta no és l’única infraestructura en la qual s’han registrat electrocucions: aquest mateix mes es van trobar una dotzena de cigonyes mortes més en una altra línia de Sudanell.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

T'agrada l'enllumenat i la decoració de Nadal als carrers de Lleida?

Carregant...
Load next