Més de 3.500 persones participen en la 8a edició del Galacticat a Tàrrega

REDACCIÓ
30-08-2021
  • Més de 3.500 persones participen en la 8a edició del Galacticat a Tàrrega

El Galacticat’, la Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent, ha tancat aquest diumenge la seva 8a edició amb un èxit notable de públic i de participació en totes les activitats que han tingut lloc durant tota la setmana a Tàrrega. Entre les accions educatives, les activitats paral·leles i les projeccions de cinema, al festival hi han participat unes 3.500 persones, 1.600 de les quals s’han apropat aquesta setmana a la capital de l’Urgell a les exhibicions de curts i llargmetratges, moltes d’elles a l’aire lliure. La 8a edició del ‘Galacticat’ s’ha tancat aquesta tarda amb una gala de clausura, en la qual s’ha anunciat el palmarès i l’entrega de premis. L’acte ha estat presidit per la presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell, i precedit pel concert de clausura amb la Sant Andreu Jazz Band.
 
El director del Galacticat, Ramon Bochaca ha destacat “el creixement exponencial dels assistents durant tota la setmana”. Des de l’organització s’ha valorat l’èxit que ha suposat portar a terme una mostra de cinema després de més d’un any de pandèmia. En aquesta 8a edició, marcada per la situació sanitària, han tingut una bona acceptació els passis virtuals. Més enllà d’aquesta circumstància, Bochaca ha recordat que Tàrrega ha estat l’escenari de la projecció de més de 100 hores de cinema durant aquesta setmana. A més, ha detallat que “la resposta del públic ha estat excel·lent, no només responent positivament a l’esdeveniment, sinó que ha propiciat xerrades sobre cinema després de les sessions, elogiant la qualitat de les propostes que hem ofert”.
 
Durant el cap de setmana, la capital de l’Urgell s’ha convertit en una sala de cinema a l’aire lliure gràcies a les dues pantalles d’exhibició, que s’han instal·lat a l’Avinguda Catalunya de la capital de l’Urgell. Aquesta iniciativa se suma a les accions que s’han dut a terme durant tota la setmana, entre les quals sobresurt la terrassa de l’Ateneu de Tàrrega, que també s’ha convertit en un espai de cinema a l’aire lliure. A més, enguany s’han afegit activitats paral·leles al certamen, com el GalacticGames o l’Off Fest i se n’ha pogut repetir d’altres com la degustació de gintònics.
 
Durant el cap de setmana, han desfilat per Tàrrega alguns dels directors i actors protagonistes dels més de 150 curts i llargmetratges que han transformat la ciutat en la capital del cinema fantàstic i de terror. Entre els convidats que desfilaran aquests dies pel ‘Galacticat’, es troben el director del curt alemany ‘Mutti’, Xavier Baeyens; Silvia Pradas i Javier Llovería, directora i productor del curt ‘Nosotros’; Susana Ramírez i Jaime Arnaiz, directora i productor executiu del curt ‘Dilo' i Armando Molina, director de ‘Multivers’.

Cloenda i palmarès

La VIII edició del Galacticat, ha finalitzat aquest diumenge amb un concert de cloenda a càrrec de la Sant Andreu Jazz Band que ha precedit a la lectura del palmarès i entrega de premis de les seccions oficials.

Els membres del jurat del VIII Galacticat, Judith Colell, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, i Dani Villanueva, productor, guionista i director de cinema, han fet la lectura del palmarès de l’edició d’enguany. També forma part del jurat l’escriptor i crític de teatre Pep Prieto i l’actor i director de cinema Miguel García Borda que, tot i no ser a la gala han emès el seu dictamen.

Un ‘Galacticat’ híbrid

La situació general ha determinat certs aspectes de la mostra i és per això que la d’enguany és una edició que ha fet una versió presencial i una altra de virtual. Com explica Ramon Bochaca, director del Galacticat, “seguint les instruccions pautades pel Departament de Salut i per garantir el benestar de tots els assistents, enguany hem volgut fer una nova aposta pels espais a l’aire lliure. Repetim l’experiència d’instal·lar pantalles exteriors a l’Avinguda Catalunya, just a la façana dels Cinemes Majèstic i afegim la terrassa de l’Ateneu a la nostra llista d’espais. A més, hem programat diferents sessions d’algunes de les pel·lícules més esperades i hem ampliat la franja horària de programació perquè tot aquell qui vulgui anar al cine ho faci amb totes les garanties de seguretat per part nostra”.
 
Des de dilluns i durant tota la setmana, tant el cinema Majèstic com la terrassa del Teatre Ateneu han acollit la projecció de més de mig centenar d’obres audiovisuals diferents.

Cinema internacional de qualitat a la capital de l’Urgell

Com a novetat d’enguany, el Galacticat ha posat en marxa una nova secció paral·lela en el marc del certamen. Es tracta de la Secció AMP-FILMS. Gràcies a la col·laboració amb la distribuïdora cinematogràfica AMP International, el Galacticat comptarà amb algunes de les produccions internacionals contemporànies del gènere de terror i fantàstic més celebrades.
 
En aquest sentit, el director del festival, Ramon Bochaca destaca que “aquesta nova secció ens fa especial il·lusió, ja que enceta una col·laboració important amb una distribuidora de renom mundial”. A més ens permet programar obres d’una destacada qualitat que ofereixen a l’espectador la possibilitat de gaudir de films originals, innovadors i únics que segurament el sorprendrà”.
 
La mostra compta amb cinc seccions. La Secció oficial de Llargmetratges amb pel·lícules a competició, l’oficial de Curtmetratges o Galacticurt, que també és competició, i, per altra banda, les tres seccions paral·leles, dues de les quals s’han impulsat enguany. La nova secció Focus ha posat la lupa en la cinematografia d’un país convidat, que enguany ha estat Croàcia; la nova Secció AMP portarà cada any cinc títols actuals que programarà la prestigiosa distribuïdora internacional AMP-FILMS i, finalment, la secció Clàssics que ha recuperat ‘Carrie’ i ‘Misery’, grans títols del gènere per al públic més malencònic.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Recuperaries la salutació amb dos petons?